Cikk oldal
2020-02-09

Hamarosan lejár a határidő a horgászoknak, pénzbüntetést kapnak, ha nem lépnek

Illusztráció (fotó forrása: Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége)
Illusztráció (fotó forrása: Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége)

Nem sokára lejár a 2019-es fogási naplók leadásának határideje. Több ezer forintos bírságot kaphatnak a legtöbben.


A 2020. évi Egységes Állami Horgászokmány és a területi jegyek január második felében kerültek forgalomba a legtöbb megye horgászegyesületeinél. Addig érvényes volt a 2019-es állami és területi jegy is, valamint a fogási naplók is.

Most viszont arra kell készülnie a horgászoknak, hogy utóbbit mindenképpen adják le február 28-ig. Tovább él a kétszeres fizetési szankció a tavalyi napló leadási határidejének (február 28.) túllépése, illetőleg nem, vagy nem megfelelően összesített napló leadása után. Ez esetben a felnőtt horgász 6 300 forintot, alapdíj fizetés alól mentesített személy 3 300 forintot köteles fizetni az új állami horgászokmányáért - figyelmeztet a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége.

Magyarországon már több, mint 557 000 horgász rendelkezik érvényes regisztrációval Magyarországon a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) szerint. A tavaly óta kötelező, öt évig érvényes horgászkártya kiváltása 2020-ban is változatlanul 2 200 forintba kerül.

Szerző: Szabó Dániel
Forrás: napi.hu
Szólj hozzá:
A pikkelyek alatt található halbőr két rétegből áll. Az egyik a hámréteg, mely tartalmazza azokat az apró nyálkasejteket, melyek a halnyálkát termelik és a bőr felszínére juttatják (ez a nyálka egyrészt védi a halat a kórokozóktól, másrészt sikamlóssá teszi a testét). A másik az irharéteg, mely vérerekkel, színsejtekkel és idegsejtekkel teli kötőszöveti rostokból áll.