Cikk oldal
2018-09-12

Hónapok óta szennyvíz ömlik a Rudas fürdőből a Dunába

<a href='./uploads/files/original_20180912.jpg' target='_blank'>kép: mti</a>
kép: mti

A 444 részletesen meséli el, hogyan ömlik hosszú ideje fekália, tampon, wc-papír és szennyvíz a Dunába. A történet még 2017. decemberében kezdődött, akkor egy zárt pecás csoportba több fotót és videót is készítettek arról, hogy a Rudas fürdő dunai befolyóján ürüléket, vécépapírokat, tamponokat és betéteket tartalmazó kommunális szenny ömlik kifelé.

Ezt úgy tűnt, az illetékes szervek aránylag hamar elintézik, a hatóságok a vizsgálatok után végül ígéretet tettek, hogy a problémát 2018. május 1-ig rendezik. A szennyezés oka egyébként az volt, hogy a gyűjtővezeték felújításakor egy aknát tévedésből nem kötöttek rá a szennyvízhálózatra a gyógyfürdőben.

A 444-nek viszont a horgászok jelezték a nyáron, hogy továbbra is látják, ahogy folyik bele a szennyvíz a Dunába. Mint kiderült, ennek oka az, hogy egy másik vizesblokk használt vize még mindig nem a megfelelő csatornán keresztül távozik. A szennyvíz állítólag nem veszélyes,  a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. pedig ígéretet tett, hogy haladéktalan intézkedik, igaz a lap cikke szerint a szennyvíz továbbra is csordogál a Dunába, mivel a gyógyfürdő azóta sem tudta műszakilag megoldani a folyóba ürített vizesblokk ügyét.

A 444 kereste a Rudast is, egyelőre nem kaptak választ arra, hogy miért nem sikerül már végre megoldani, hogy ne ömöljön tampon, fekália, wc-papír és egyéb oda nem illő dolgok a Dunába.

Forrás: 24.hu
Szólj hozzá:
Az ezüstkárász 1954-ben került be hazánkba Bulgáriából tógazdasági tenyésztés céljából. Rövid időn belül megjelent a vad vizekben is, ezzel kiszorítva az őshonos aranykárászt.