Cikk oldal
2020-01-26

Horgászhely-fejlesztés a Rábolyon

Horgászhely-fejlesztés a Rábolyon
A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a vízpartra érkezőket rendezett és tiszta horgászhelyek fogadják. Ennek érdekében a tározó és a folyó horgászati szempontból fontos partszakaszait folyamatosan figyelemmel kísérik, karbantartják.


A tapasztalatok, majd egy vízügyi szakemberekkel közös területbejárás alapján úgy ítélték meg, hogy most a rábolyi parton van erre a leginkább szükség, ezért a területileg illetékes hatóságok engedélyének beszerzését követően a Tisza-tó rábolyi szakaszán kezdték el a horgászhelyek karbantartási munkálatait.

Horgászhely-fejlesztés a Rábolyon
Horgászhely-fejlesztés a Rábolyon

Az évek során erőteljesen bemosódott partszakaszokat akácfa karókkal és terfil geotextília segítségével védik, majd kis munkagéppel a horgászállások előtt felhalmozódott üledékkel feltöltik a további elhabolódás elkerülése érdekében. A horgászállások kényelmes használatát a lágy- és fásszárú növényzet kitakarításával biztosítják.

Tavasszal már rendezett parti helyek várják a horgászokat a Rábolyon is.

Forrás & fotók: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.
(sporthorgasz.eu)
Szólj hozzá:
A harcsázáshoz otthon tartott piócákat amennyiben rendszeresen csirkemáj darabokkal etetjük rövid időn belül jelentős testtömeg növekedést érhetünk el.