Cikk oldal
2019-12-05

Horgászrend változás a Látóképi Horgásztavon

Horgászrend változás a Látóképi Horgásztavon

A Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége 2017. évtől halgazdálkodás szempontjából kezelésében tudhatja a Látóképi Horgásztavat, melynek víztérkódja: 09-024-1-1.

A meglevő halfauna fenntartása érdekében a természetes szaporulat mellett a Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége különböző fajtájú halakat telepít tudatosan a Látóképi Horgásztóba is, így többek között csukát.

Hazánkban a haltermelőktől csukát termelési hiány miatt nehezen lehet beszerezni. A Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének legutóbbi telepítése alkalmával a Látóképi Horgásztóba több nagytestű ivarérett csukát tudtak vásárolni a Hajdúszoboszlói Bocskai Halászati Kft.-től.

A Látóképi Horgásztavon a telepítéseken túl a természetes szaporodás lehet az alapja a következő évek egészséges csuka állományának, ezért a telepítés után a csuka védelme fontos kell, hogy legyen a Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége részére.

A jövőre tervezve a Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének vezetése, az Intéző Bizottság támogatásával, elrendeli, a Látóképi Horgásztavon a csuka megtartási és elviteli tilalmát.

Horgászrend kiegészítés a Látóképi Horgásztavon

  • Csukára csak pergetve lehet horgászni.
  • Csukafogás esetén a halat, a horogtól való megszabadítás után azonnal kíméletesen vissza kell helyezni a horgásztóba.
  • Csukát megtartani és elvinni Tilos.
  • A fenti korlátozás 2019. december 01. 00:00 órától lép hatályba és 2020. március 31. 24:00 óráig tart.

Kérik a horgászrend kiegészítésben meghatározottak tudomásulvételét és betartását!

Forrás: Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége
(hajdu-horgasz.hu)
Szólj hozzá:
A harcsázáshoz otthon tartott piócákat amennyiben rendszeresen csirkemáj darabokkal etetjük rövid időn belül jelentős testtömeg növekedést érhetünk el.