Cikk oldal
2019-04-12

Húsvéti hétvégére ismét 10.500 kg ponty érkezik a vasi vizekbe

Húsvéti hétvégére ismét 10.500 kg ponty érkezik a vasi vizekbe

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2019. április 15-16-án (hétfő-kedden) folytatja a Vas megyei horgászvizek tavaszi pontytelepítését.


A kihelyezés két napon keresztül fog zajlani a halak rendelkezésre állása miatt. A márciusi kezdő  telepítéshez  hasonlóan az állóvizek mellett a - vadvizek közül – a Rába folyó ikervári szakaszaiba, a Pinka patakba és a Marcal folyóba is lesz fogható méretű ponty telepítve.

A Húsvéti hosszú hétvégére történő halasítás keretében 10.500 kg 1,5-3 kg közötti átlagsúlyú háromnyaras ponty kerül a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által kezelt vizekbe. Az elmúlt hetekben közel 20 tonna különböző korosztályú hal  érkezett a vizekbe, hogy a horgászoknak minél nagyobb élményt nyújtsanak a vasi vizek. A mostani telepítésen a halak a Marcali víztározóból "költöznek" új otthonukba.  A haltelepítések után általános horgászati tilalom nem kerül egyik vízterületen sem elrendelésre, hogy mindenki minél előbb tudjon a szenvedélyének hódolni a tavasszal.  A halasítás tervezett ütemezése:

Húsvéti hétvégére ismét 10.500 kg ponty érkezik a vasi vizekbe

Jelen telepítés a MOHOSZ-MAHAL közös áprilisi akciója keretében valósul meg.

Forrás & fotó: Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
(vasivizeken.hu)
Szólj hozzá:
Mivel a halak szájában nyelv helyett csak egy nyelvcsonk található, csak nagyon kevés ízlelőbimbó helyezkedik el. Ezzel szemben bizonyos halfajoknál az ízek észlelésére a bajuszszálakon található számos receptor felel. Ilyen például a ponty is, melynek bajuszszálai mellett a hasán is találhatók ízlelőbimbók. A legtöbb hal így a ponty is, különbséget tud tenni a sós, édes, savanyú és keserű ízek között.