Cikk oldal
2019-02-05

Indul a Vasi Vizeken Általános Iskolai Horgászvetélkedő

Indul a Vasi Vizeken Általános Iskolai Horgászvetélkedő

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az általános iskolák között immáron XIV. alkalommal kiírja a Vasi Vizeken elnevezésű Ifjúsági Horgászvetélkedőt. A vetélkedőre a Szövetség tevékenységi területén – elsősorban Vas- és Zala megyében elhelyezkedő általános iskolák 4 fős csapatai nevezhetnek. A verseny célja, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Vas megye természetes vizeinek élővilágát és megismerkedjenek a horgászat alapjaival. A verseny központi témakörei: víz, hal, környezet.


A versenyen résztvevő csapatok a fenti célok elérése érdekében kétfordulós elméleti levelező versenyen mérik össze tudásukat. A levelező fordulók zárásaként a csapatok egy helyszíni vetélkedőre jutnak tovább, ahol kiderül, hogy melyik csapat ismeri legjobban a vasi vizeket. A 2019. évben a szellemi tudás tesztelése mellett ismét sor kerül egy közös csapat horgászversenyre is.

Indul a Vasi Vizeken Általános Iskolai Horgászvetélkedő

A vetélkedő során a feladatok megoldásához elengedhetetlenül szükséges négy lelkes általános iskolás fiatal (10-15 éves korig), egy környezetszerető-támogató tanár (aki egyben a csapatvezető), egy rendszeresen olvasott e-mail cím, kreativitás, csapatszellem, valamint könyvtár- és internet használati ismeretek.


Amennyiben a vetélkedővel kapcsolatban további kérdések merülnének fel, abban az esetben a 06-95-506-835-ös telefonszámon adnak tájékoztatást.

Nevezz, hogy Te is a győztesek között lehess!

Forrás: Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
(vasivizeken.hu)
Szólj hozzá:
Mivel a halak szájában nyelv helyett csak egy nyelvcsonk található, csak nagyon kevés ízlelőbimbó helyezkedik el. Ezzel szemben bizonyos halfajoknál az ízek észlelésére a bajuszszálakon található számos receptor felel. Ilyen például a ponty is, melynek bajuszszálai mellett a hasán is találhatók ízlelőbimbók. A legtöbb hal így a ponty is, különbséget tud tenni a sós, édes, savanyú és keserű ízek között.