Cikk oldal
2019-09-18

Ismét horogra akadt Púpos, a 44 kilós szörnyeteg

Ismét horogra akadt Púpos, a 44 kilós szörnyeteg

Újra kifogták az óriáspontyot, Púpost a merenyei horgásztóból. A hal a mérlegelésnél 44,13 kilogrammot nyomott.


– Békéscsabáról érkeztem. Többször voltam már Merenyén horgászni, de ilyen nagy kapásom még nem volt – mondta lapunknak Szabó György. – Két hétre érkeztem a faluba, eddig összesen csaknem 1,5 tonna halat fogtam. Az elején 15, 20, 25 kilósak akadtak a horgomra, majd jött a nagy fogás szeptember 13-án.

Púpost közel 15–20 percig fárasztotta a békéscsabai pecás, mire sikerült kiemelnie. Bevallotta férfiasan, sírt, mikor meglátta az óriáspontyot. A mérlegelésnél a közelben lévő horgásztársak segítettek, és utána visszaengedték a nagyra nőtt halat a tóba.

Regős György tógazda lapunknak elmondta, tizenöt éve került Púpos a tóba, akkor húsz kilós volt. Évente többször kifogják, tavasszal és ősszel. És hogy mitől nőt meg ilyen nagyra? A válasz egyszerű: jó génekkel bír, és ez teszi lehetővé a hal intenzív növekedését. Mint kiderült, megvan az utód is, a Kispúpos, aki már most 36 kilósra hízott.

Forrás: bama.hu
Szólj hozzá:
A süllő (Sander lucioperca) világrekordját Friedrich Kraus tartja 1990-ben fogott 116 cm hosszú, 18,70 kilogrammos zsákmányával. A fogás a Duna ausztriai szakaszán történt.