Cikk oldal
2017-06-12

Jogosulatlanul kihelyezett nyakzóhálót szedtek fel a Tisza-tavon

Egy horgász bejelentése alapján intézkedtek a halászati őrök
Jogosulatlanul kihelyezett nyakzóhálót szedtek fel a Tisza-tavon

2017. június 8-án egy horgász bejelentése alapján a Tisza-tó Poroszlói-medencéjében, a Fűzfás-Morotva madármegfigyelő felőli végén, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. halászati őrei egy jogosulatlanul kihelyezett nyakzóhálót szedtek fel.

A Tisza-tavi horgászok jól tudják, hogy a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. működése elején, mintegy 7 évvel ezelőtt szinte teljesen felszámolta az orvhalászatot. Évente egy-két alkalommal ugyan találkozni a mostanihoz hasonló esettel, de összességében rendkívül jó, szabálykövető magatartás tapasztalható a tározón. Ez nem csak a halőri munka eredménye, hanem a rendszerető horgászok érdeme is.

Kérik a kedves horgásztársakat, hogy ha a tározó területén bárhol orvhalászatra utaló magatartást, vagy eszközöket észlelnek, akkor azt továbbra is jelezzék a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. számára a közismert bejelentő telefonszámon (+36-70/316-1979), ami a területi engedély mellékletében is megtalálható!

Forrás & fotó: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.
(sporthorgasz.eu)
Szólj hozzá:
jazon#1 2017. 06. 13., 09:24Nagyon helyes. Pusztuljon a vizek partjáról a sok szabálytalankodó.
összes hozzászólás megtekintése »
A viza tengeri hal, kizárólag ívásra vonul az édesvizű folyókba. Az 1970-ben felépült Vaskapu erőmű megépülése óta az utolsó regisztrált dunai vizát Paksnál fogták 1987-ben. Ez a példány 3 méter hosszú és majd 200 kg súlyú volt.