Cikk oldal
2018-09-07

Késsel támadt a horgászokra, azt mondta, megöli őket

Illusztráció
Illusztráció

Egy 41 éves férfi tavaly szeptemberben a Devecser melletti Széki-tónál részegen előbb megjegyzéseket tett egy halat tisztító ismerősére, majd zsebkésével mögé lépett, és a késsel megvágta a nyakát. Azután pedig mást is megtámadott az agresszív férfi.


A megsebesült férfi hanyatt lökte támadóját, majd segítséget kért. Egy horgásztársa autóval elindult az ajkai kórházba, míg egy másik férfi telefonon próbálta hívni a mentőket.

A támadó zsebkését maga előtt tartva, gyilkossággal fenyegetőzve megindult a horgászstégen telefonálni próbáló férfi felé.

Nekiesett és verekedni kezdtek, majd mindketten a vízbe estek. A megtámadott férfi kimászott a partra és elmenekült, míg az agresszív férfi a horgászbódéjához ment, ahol elaludt.

Az ügyészség szerint a nyakon szúrt férfi végül nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban az, hogy nem történt gyilkosság csak, annak köszönhető, hogy mindkét megtámadott férfi védekezett.

Szerző: MTI
Forrás: origo.hu
Szólj hozzá:
Az amúr (Ctenopharyngodon idella) eredeti elterjedése a Jangce és a Sárga-folyó volt. A XX. században kezdték telepíteni világszerte ennek köszönhetően nemcsak Európába, hanem a tengerentúlra is eljutott. Hazánkban az első regisztrált amúr telepítés 1968-ra datálódik, melynek helyszíne a tatai Cseke tó volt.