Cikk oldal
2020-03-29

Lebukott a két csónakos a Balatonon

Lebukott a két csónakos a Balatonon

Nem csupán a Büntető Törvénykönyv idevágó passzusát, de a kijárási korlátozás rendelkezéseit is megsértették azok a szombathelyi férfiak, akiket vasárnap reggel értek tetten a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei a Badacsonyörs előtti partszakaszon. A két orvhalász és harmadik társuk eresztőhálóval próbált halat fogni, sikertelenül. Akciójuk utolsó momentuma többszörös meglepetést hozott számukra.


Szombat délután figyeltek fel a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei két csónakosra, akik Badacsonyörs előtt szórtak el egy 15 méter hosszú, 90 cm magas, 10X10 cm-es szembőségű fonott műanyag hálót, majd azt annak rendje s módja szerint karókhoz rögzítették remélve, hogy hamarosan begyűjthetik a zsákmányt.

A halőrök figyelőszolgálatot szerveztek, majd vasárnap reggel tetten érték a rapsicokat. A jó fogásban reménykedő párost és harmadik társukat akkor érte az első meglepetés, amikor szembesültek az üres hálóval, ám a következő felismerés valószínűleg jobban fájt: a halőrpáros a Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársaival együtt szembesítették őket azzal, hogy  bűncselekmény elkövetéséért kell majd felelniük.

A Balatoni Vízirendészeti Kapitányság munkatársai folytatják le a nyomozást, melynek végén az ügy a bíróságon folytatódik.

Nem ússzák meg természetesen a halgazdálkodási hatóság eljárását és büntetését, majd értesítést kapnak arról, hogy a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. a Balatonra szóló területi jegy váltásától évekre eltiltja mindhármójukat.

Lebukott a két csónakos a Balatonon
Lebukott a két csónakos a Balatonon
Forrás & fotó: BHNp Zrt.
(balatonihal.hu)
Szólj hozzá:
Az ezüstkárász 1954-ben került be hazánkba Bulgáriából tógazdasági tenyésztés céljából. Rövid időn belül megjelent a vad vizekben is, ezzel kiszorítva az őshonos aranykárászt.