Cikk oldal
2019-06-07

Medervizsgálat a Fertő tavon

<a href='./uploads/files/original_20190607.jpg' target='_blank'>Illusztráció</a>
Illusztráció

A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. tájékoztatja a horgászokat és az érdeklődőket, hogy a Fertő tavon június 14. és június 30-a között a Fertőrákosi öböl területén, a Sopron – Fertő Vízi Telep átfogó fejlesztése (Fertő – Part fejlesztés) részeként a Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. átfogó medervizsgálatot végeztet.

A munkálatok célja, hogy a mederben található idegen és veszélyes tárgyak, (a 2017-es évi tűzvészből származó veszélyes tárgyak, világháborús lőszerek, lövegek) és egyéb ott található veszélyes eszközök feltárása mielőbb megtörténjen. A medervizsgálatot a Fertő tavi Speciális Kutató és Mentő Vízi Polgárőr Egyesület szonárral felszerelt hajók segítségével végzi a megadott időszakban.

A Vízitelep területén több helyen erre vonatkozó hirdetmény is olvasható. A szervezet ezúton is felhívja a figyelmet a munkálatokra, valamint kérik, hogy a szóban forgó időszakban körültekintően, a jelzéseket figyelembe véve tartózkodjanak a horgászok a vízen.

Forrás & fotó: Sporthorgász Egyesületek
Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége
(www.horgszovgyor.hu)
Szólj hozzá:
A halak nem csak a kopoltyúkon keresztül beáramló vízből jutnak oxigénhez. A testüket fedő bőrön keresztül is jelentős mennyiségű oxigént választanak ki a vízből.