Cikk oldal
2018-03-12

Megkezdődött a Csongrád megyei folyóvizek telepítése

Megkezdődött a Csongrád megyei folyóvizek telepítése

A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége megkezdte a kezelése alá tartozó folyószakaszok haltelepítését, elsőként egynyaras harcsa került kihelyezésre.

2018. március 12-én, délelőtt lezajlott az év első ragadozó hal kihelyezése a Csongrád megyei folyószakaszokon.

A telepítés több helyszínen történt, tiszai folyó szakaszokon: Szegeden a Foka Kikötőnél, Mindszenten a Nagyrévnél; összesen 1 000 kg; Csongrádon a fahíd rekonstrukció miatt a kihelyezés nem volt lebonyolítható, így a csongrádi tétel a Körös folyóba  (Szelevény) tervezett mennyiséggel (200 kg) együtt került kihelyezésre.

Megkezdődött a Csongrád megyei folyóvizek telepítése

A Marosba Makónál került kihelyezésre összesen 400 kg egynyaras harcsa.

A halak összsúlya: 1600 kg, átlagos egyedsúlya: 20 dkg volt.

A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetségének következő telepítése március 14-én (szerda), háromnyaras pontyokkal folytatódik, elsőként zárt vízterei (Atka, Gyála, Maty-ér) fognak halasodni.

Forrás & fotók: Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége
(horgaszcsmszov.hu)
Szólj hozzá:
A világ halfajokban leggazdagabb családja a pontyféléké, 1500-nál is több alfajt számlál. Megtalálhatók a trópusi- és mediterrán égövben éppúgy mint a sarkvidéken túli édesvizekben. Eredetileg Afrikában, Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában voltak őshonosak, mára azonban a mesterséges telepítéseknek köszönhetően az összes kontinensen fellelhetők.