Cikk oldal
2019-10-03

Mindenkit vár a siófoki Halfesztivál

Mindenkit vár a siófoki Halfesztivál
Október 4-e és 6-a között rendezik meg a siófoki Halfesztivált főzőversenyekkel, vásárral, gyerekprogramokkal és ingyenes koncertekkel. A város legnépszerűbb gasztrofesztiválján fellép a Zorall, az Anna & the Barbies is.

Október 4-e és 6-a között rendezik meg a siófoki Halfesztivált (fotó: Facebook / Halfesztivál Siófok)
Október 4-e és 6-a között rendezik meg a siófoki Halfesztivált (fotó: Facebook / Halfesztivál Siófok)

Október 4-én, pénteken kezdődik a hónap legfontosabb hagyományos siófoki rendezvénye, a Halfesztivál. A programsorozat három napja alatt a halételeké lesz a főszerep, de természetesen a gasztroélmények mellől a gyerekprogramok és a koncertek sem maradhatnak el.

Pénteken érkezik Siófokra a Bud Spencer & Terence Hill emlékzenekar, amely különleges formáció most először lép fel a városban, hogy élőben adhassák elő az ikonikus páros filmjeinek zenéit. A rendezvényre látogatók az este folyamán pedig a népszerű magyar slágerek rockosított verzióját játszó Zorall zenekar koncertjét élvezhetik majd.

Szombaton délelőtt rendezik meg a Civil Halpikniket és Főzőversenyt, ahol a siófoki egyesületek és civil szervezetek mérkőznek meg egymással halászlé és egyéb halétel kategóriában. Az elkészült ételeket a fesztivál látogatóinak is lehetőségük lesz megkóstolni, a kora délutáni eredményhirdetést követően pedig az Aranyudvar mesezenekar fog játszani, majd tánc- és sportbemutatókat is láthat a közönség.

A szombat este fő fellépője Pásztor Anna és zenekara, az Anna & the Barbies lesz.

Vasárnap is lesz főzőverseny, ezúttal a fesztiválon résztvevő gasztrokereskedők mérik össze tudásukat kreatív halételeket készítve. A díjak átadása után Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar játszik, majd két bulizenekar koncertje zárja a fesztivált: fellép a siófoki Chameleon együttes és a budapesti Midlife Crisis.

A Nyitott Balaton programsorozathoz kapcsolódóan Borkereső játék is lesz a fesztivál ideje alatt. Október 4-e és 6-a között, a rendezvény minden napján két borítékot rejtenek el Siófokon. Azok, akik rábukkannak a borítékokra, finom borokkal lehetnek gazdagabbak. A keresgéléshez segítséget a Hello Siófok Facebook-oldalon kaphatnak a játékosok.

Szólj hozzá:
A horgászorsót a III. századi Kínában találták fel. Európában mégis csak a XVIII. század folyamán kezdett elterjedni. A multipikátoros orsót Kentucky állambeli George Snyder órásmester gyártotta le először. Az állódobú orsó műszaki tervét Alfred Holden Illingworth angol úriember készítette el.