Cikk oldal
2018-05-08

Nyíregyházi Törvényszék - Orvhalászat miatt büntette meg a bíróság

Illusztráció
Illusztráció

A Nyíregyházi Járásbíróság 2018. május 4-én bíróság elé állítás keretében orvhalászat vétsége miatt 72 óra közérdekű munkára ítélte R. I. vádlottat, melyet fizikai munkakörben köteles végezni.
 
A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2018. április 9-én hajnalban a tiszaberceli térségben egy emelőhálós halász eszközzel halászati tevékenységet végzett. A terület nem halászati vízterületen helyezkedik el, és a Magyar Állam kezelésében áll. A vádlott tevékenységét állami halászjegy és érvényes területi engedély  hiányában jogosulatlanul végezte, melynek során a tettenéréséig 7 db halat fogott. Ezeket a tettenérést követően visszaengedték a vízbe.
 
Az ítélet jogerős.
 
Nyíregyháza, 2018. május 7.

Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály

Forrás: birosag.hu
Szólj hozzá:
A pikkelyek alatt található halbőr két rétegből áll. Az egyik a hámréteg, mely tartalmazza azokat az apró nyálkasejteket, melyek a halnyálkát termelik és a bőr felszínére juttatják (ez a nyálka egyrészt védi a halat a kórokozóktól, másrészt sikamlóssá teszi a testét). A másik az irharéteg, mely vérerekkel, színsejtekkel és idegsejtekkel teli kötőszöveti rostokból áll.