Cikk oldal
2018-05-08

Nyíregyházi Törvényszék - Orvhalászat miatt büntette meg a bíróság

Illusztráció
Illusztráció

A Nyíregyházi Járásbíróság 2018. május 4-én bíróság elé állítás keretében orvhalászat vétsége miatt 72 óra közérdekű munkára ítélte R. I. vádlottat, melyet fizikai munkakörben köteles végezni.
 
A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2018. április 9-én hajnalban a tiszaberceli térségben egy emelőhálós halász eszközzel halászati tevékenységet végzett. A terület nem halászati vízterületen helyezkedik el, és a Magyar Állam kezelésében áll. A vádlott tevékenységét állami halászjegy és érvényes területi engedély  hiányában jogosulatlanul végezte, melynek során a tettenéréséig 7 db halat fogott. Ezeket a tettenérést követően visszaengedték a vízbe.
 
Az ítélet jogerős.
 
Nyíregyháza, 2018. május 7.

Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály

Forrás: birosag.hu
Szólj hozzá:
A csuka szinte egész évben táplálkozik, kivétel ez alól az ívás illetve a fogváltás időszaka, mely a nyári hónapokban esedékes. Ez a fiziológiai folyamat egy hónapig tart és teljes böjtre kényszeríti ezt az egyébként falánk ragadozót. Ennek ellenére a csuka hazánk egyik leggyorsabban fejlődő hala, ideális esetben akár 200 nap alatt is elérheti a 45-50 cm-es hosszt.