Cikk oldal
2019-06-06

Óriási harcsaszörnyet akasztottak a Hortobágyon

Másfél órán át fárasztották
Óriási harcsaszörnyet akasztottak a Hortobágyon

András a gilisztacsokorra kapó óriást ugyanazon a napon kétszer is kifoghatta.


Nem létezik olyan horgász, aki ne szeretné kifogni a nagy halat. A sportemberek is mindig győzni szeretnének, ahogyan a halászok is egyre nagyobb hallal pózolnának a kamerának.

Zalkai András már gyermekkora óta a pecázás szerelmese, nem is tudná megmondani, mikor dobta be először a horgot a vízbe. Amióta az eszét tudja, legnagyobb álma az volt, hogy egyszer majd a kampójára akad egy termetes uszonyos. Viszont az illúzió mára valósággá vált, mivel az elmúlt hétvégén Andrásnak hatalmas kapása volt a Hortobágyon: egy 2 méter 40 centis, 93 kilogrammos harcsát emelhetett ki az Ohati III. horgásztóból.

Óriási harcsaszörnyet akasztottak a Hortobágyon

– Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer egy rekordhalat húzhatok ki hazánk bármely tavából. Viszont nem adtam fel. Ha itthon nem, akkor Spanyolországban próbáltam volna szerencsét, az Ebro folyónál, de erre már nincs szükség. Magyarország második legnagyobb kifogott halát az én nevem mellé véshetik, s ez hatalmas elismerésnek számít. Arról nem is beszélve, hogy a gilisztacsokorra kapó óriást ugyanazon a napon kétszer is kifoghattam, ami már abszolút rekordnak számít a tavainkon.

„Sokáig fárasztottam, 1 óra 30 percen át küzdöttem a harcsával, azonban megért minden izzasztó pillanatot, a leírhatatlan érzést pedig az összes horgásznak kívánom: az én vágyam már teljesült!”

– nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak András.

NE

Forrás & fotó: haon.hu
Szólj hozzá:
A NOT-A-KNOT (csomó nélküli kapocs) kapoccsal nagymértékben nő a zsinór valós, szakítószilárdsága, mivel azt nem terheli csomó.