Cikk oldal
2017-05-16

Orvhalász elfogás a Kis-Balatonon

Orvhalász elfogás a Kis-Balatonon

Május 15-én délelőtt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halászati őrei tetten érték M.J. balatonmagyaródi lakost, amikor az általa kihelyezett nyakzóhálót lehalazta.


2017. május 15-én 10 órakor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halászati őrei orvhalászaton tetten érték M.J. balatonmagyaródi lakost. Az orvhalász a Kis-Balaton balatonmagyaródi partszakaszán, a nádszigetek elé helyezett ki egy kb. 50 méter hosszú nyakzóhálót. A háló szembősége 10x10 cm volt.

A halászati őrök hosszú megfigyelés után, délelőtt 10 órakor állították meg M.J.-t, aki egy mellescsizmában jött ki az általa kitaposott ösvényen a nádból. Az orvhalász a zsákmányt elrejtette, valószínűleg először körbe akart nézni, mielőtt a halakkal elindul hazafelé. Rövid keresés után meglett a zsákmány, mely összesen 5 nyurgaponty (19 kg) és 3 dévérkeszeg (5 kg) volt.

A tettenérés után a halászati őrök hívták a Zalakarosi Rendőrőrs járőreit, akik értesítették a Nagykanizsai Rendőrkapitányság nyomozóit és megkezdték az eset vizsgálatát. Ennek során előkerült a vízbe helyezett háló is, melyet az orvhalász a tökleveles-sulymos vízszakaszra helyezett ki, az ívó pontyok közelébe.

Forrás & fotó: BHNp Zrt.
(balatonihal.hu)
Szólj hozzá:
nagyvarad1#1 2017. 05. 19., 10:04Úgy gondolom,hogy ez esetben jogos ,sőt kötelező a felelősségre vonás... De amit Békés Megye vizein művelnek a hivatásos halőrök,az túl mutat az ellenőrzés normális keretein. Inváziószerűen járják a vizeket a legprofibb technikai eszközök birtokában, ( drága terepjárók,nagy teljesítményű drága vízii árművek,hang és képfelvevő készülékek,éjszaka látó eszközök) és egymással versenyezve büntetnek minden jelentéktelen szabálysértést. Megállítanak az úton és kiforgatják a kocsid belterét eldugott halakat keresve,még akkor is,ha közlöd velük,hogy most mész horgászni,miközben megalázó módon filmeznek minden mozzanatot az igazoltatás fázisában. Az inkvizícióra emlékeztet ez a magatartás,vagy a pufajkások viselkedésére 56 után. Aki ezt a mocskos ortodox törvényt aláírta az egy el***** szaralak. Tessenek megkérdezni egy Békés megyei horgászt,aki már átesett egy ilyen megalázó attak-on.... Én már saját hang és képrögzítővel megyek horgászni amivel magam is rögzítem az igazoltatás mozzanatait,mert a több lépcsős ellenőrző szervek (rendőrség állami halőrök,társadalmi halőrök,polgárőrök,gátőrök -és még nem tudni,hogy milyen őrök) összefogva "tekeri ki a nyakad) Ennyi.
összes hozzászólás megtekintése »
A viza íváskor akár 7 millió ikrát is lerakhat, azonban csak 12-18 éves korában éri el az ivarérettséget. Hossza elérheti a 9 métert, súlya pedig az 1500 kilogrammot. Akár 100 éves koráig is élhet.