Cikk oldal
2020-02-05

Orvhalászokat értek tennen Bogyiszló határában, a Duna egyik mellékágánál

Orvhalászokat értek tennen Bogyiszló határában, a Duna egyik mellékágánál

A halőrök és a halászati felügyelő tartóztatták fel azokat a tolnai férfiakat, akik Bogyiszló határában, a Duna egyik mellékágánál akartak illegálisan halat fogni.


A Tolna Megyei Kormányhivatal halászati felügyelője értesítette a tolnai rendőröket 2020. február 3-án a reggeli órákban, mert Tolnai Horgászegyesületek Szövetségének két hivatásos halőrével két férfit tartóztattak fel Bogyiszló térségében a Duna egyik holtágában. Az egyenruhások a helyszínen megtudták, hogy a halászati felügyelő és munkatársai egész éjjel figyelték a területet, mert információjuk volt arra, hogy két ismeretlen személy az előző nap délután úgynevezett nyakzóhálót helyezett ki a vízre.

Orvhalászokat értek tennen Bogyiszló határában, a Duna egyik mellékágánál

A rendőrök igazoltatták a két tolnai férfit, akik a halőrök helyszínre érkezésekor éppen húzták ki a vízből a hálót. Az elkövetőket előállították, elszámoltatták, és gyanúsítottként hallgatták ki orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A 35 és a 41 éves tolnai férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Forrás & fotók: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság
(www.police.hu)
Szólj hozzá:
A halak színét a bőrükben termelődő különféle színsejtek aránya határozza meg. Ha egy faj irharétegében nagy mennyiségű guanin termelődik, akkor a hal színe ezüst lesz. Ha melanin sejtekből van több, fekete vagy barna lesz a bőrszín. Sárga szín akkor fordul elő, ha a xantofill színsejt dominál, míg piros akkor, ha az eritrofill van nagyobb számban jelen.