Hírek »
Hírek
A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége az alábbiakban ad tájékoztatást arról hogy a mai napon, majd...
Egy szászvárosi festékgyárban volt robbanás kedden, a mérgező füst miatt embereket evakuáltak, a mérgező anyagok pedig...
A kánikulai hetekben előfordul, hogy csökken a halak étvágya, nem lett kevesebb ugyanakkor a szabálytalankodó...
Az évszázad végére a tengerek és óceánok hőmérséklete 2-4 Celsius fokkal emelkedik a...
Új nádminősítési térkép készült a Balatonról, amely a továbbiakban alapdokumentumként szolgál a...
Az elmúlt időszakban több mázsa pontyot telepítettek a mártélyi holtág vízébe, ahol a...
Szeptember az ősz első hónapja, amely újabb pontyokat hozott. Ezúttal a...
A magyarországi halgazdálkodás jövedelmezőségére a 16 milliárd forintos uniós támogatás éppúgy jótékony hatással lehet, mint a...
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »
A halak színét a bőrükben termelődő különféle színsejtek aránya határozza meg. Ha egy faj irharétegében nagy mennyiségű guanin termelődik, akkor a hal színe ezüst lesz. Ha melanin sejtekből van több, fekete vagy barna lesz a bőrszín. Sárga szín akkor fordul elő, ha a xantofill színsejt dominál, míg piros akkor, ha az eritrofill van nagyobb számban jelen.