Cikk oldal
2017-05-23

Szabálysértési őrizetbe vették az engedély nélkül horgászó férfit

Szabálysértési őrizetbe vették az engedély nélkül horgászó férfit

A Tatai Rendőrkapitányság lopás szabálysértés elkövetése miatt folytat szabálysértési eljárást egy 50 éves tatabányai lakos ellen.

A férfi 2017. május 20-án 17 óra 40 perckor Tatán, a Tópart-sétányon engedély nélkül horgászott, majd 4 pontyot kísérelt meg ellopni, azonban a halászati őrök tetten érték.

A rendőrök megállapították, hogy a szabálysértő az Öreg-tó és az Által-ér torkolatánál két horgászbottal 3,575 kilogramm halat fogott, amiket egy szákba rejtett.

Szabálysértési őrizetbe vették az engedély nélkül horgászó férfit

A járőrök a férfit a rendőrkapitányságra előállították, a horgászfelszereléseit lefoglalták, majd gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették.

Az ellenőrök a halakat a vízbe visszaengedték.

Forrás & fotók: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság
(www.police.hu)
Szólj hozzá:
nagyvarad1#1 2017. 05. 25., 13:53Letartóztatás 3-4 ezer forint értékű hallopásért.... Előzetesbe a bírósági döntésig.... Középkor kicsit másként....
összes hozzászólás megtekintése »
A horgászorsót a III. századi Kínában találták fel. Európában mégis csak a XVIII. század folyamán kezdett elterjedni. A multipikátoros orsót Kentucky állambeli George Snyder órásmester gyártotta le először. Az állódobú orsó műszaki tervét Alfred Holden Illingworth angol úriember készítette el.