Cikk oldal
2017-05-23

Szabálysértési őrizetbe vették az engedély nélkül horgászó férfit

Szabálysértési őrizetbe vették az engedély nélkül horgászó férfit

A Tatai Rendőrkapitányság lopás szabálysértés elkövetése miatt folytat szabálysértési eljárást egy 50 éves tatabányai lakos ellen.

A férfi 2017. május 20-án 17 óra 40 perckor Tatán, a Tópart-sétányon engedély nélkül horgászott, majd 4 pontyot kísérelt meg ellopni, azonban a halászati őrök tetten érték.

A rendőrök megállapították, hogy a szabálysértő az Öreg-tó és az Által-ér torkolatánál két horgászbottal 3,575 kilogramm halat fogott, amiket egy szákba rejtett.

Szabálysértési őrizetbe vették az engedély nélkül horgászó férfit

A járőrök a férfit a rendőrkapitányságra előállították, a horgászfelszereléseit lefoglalták, majd gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették.

Az ellenőrök a halakat a vízbe visszaengedték.

Forrás & fotók: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság
(www.police.hu)
Szólj hozzá:
nagyvarad1#1 2017. 05. 25., 13:53Letartóztatás 3-4 ezer forint értékű hallopásért.... Előzetesbe a bírósági döntésig.... Középkor kicsit másként....
összes hozzászólás megtekintése »
Halak esetében alapvetően kétféle pikkelyt különböztetünk meg. Az egyik a reszelős felületű fésűs (ctenoid) pikkely, mely a hazai halfauna tekintetében többek között a sügérnél tapasztalható. Míg a másik, a kerekded geometriájú, sima felületű úgynevezett kerek (cycloid) pikkely, mely például a pontyra jellemző.