Cikk oldal
2019-10-07

Tiszta tó a Tisza-tó konferencia

Tiszta tó a Tisza-tó konferencia

A Tiszta tó a Tisza-tó konferenciát ismét a Tisza-tavi Polgármesterek találkozójával együtt tartották meg, ahol a tó életében jelentőset alkotók vehettek át elismerést.


Október harmadikán, csütörtökön tartotta összejövetelét a Tisza-tavi Polgármesterek Találkozója a tiszafüredi Kovács Pál Művelődési Központban. A nap folyamán izgalmas szakmai konferencián vitatták meg a régió fejlődéséhez szükséges gondolatokat.

kép: Alföldhír.hu
kép: Alföldhír.hu

A konferencián F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője számolt be a jövőt érintő tervekről: a nyaralóhajózásról, a kiépülő túrabázisról, a földalatti világot bemutató állandó és interaktív kiállításról, valamint a kiskörei raftingpályáról. A rendezvény nevéhez hűen Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója mutatta be a tó számtalan arcát, végül Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő az élelmiszerpazarlásról és túlfogyasztásról tartott előadást.

A konferencia díjátadókkal zárult. Az Év Tisza-tavi Polgármestere Díjban Magyar Csilla, Kisköre város polgármestere részesült; a Tisza-tavi Régió Fejlesztésért elismerést Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere vehette át. A Tisza-tó Zöld Nagykövete megbízólevelet Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója kapta, míg a Tisza-tavi Régióért elismerésben Busi László rendőr ezredes, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság kapitányság-vezetője részesült.

kép: Alföldhír.hu
kép: Alföldhír.hu

Mellettük Zounok emlékérmet vehetett át az elmúlt két évben végzett munkájának elismeréseként Horváth Béla, aki az elmúlt két év Tisza-tó Zöld Nagykövete volt.

Szólj hozzá:
A halak nem csak a kopoltyúkon keresztül beáramló vízből jutnak oxigénhez. A testüket fedő bőrön keresztül is jelentős mennyiségű oxigént választanak ki a vízből.