Cikk oldal
2019-09-13

Tisztább a Tisza-tó

Tisztább a Tisza-tó

A Tisza-tó északi részén található Buláti-sziget kedvelt horgászhely a horgászok körében. Sokan számolnak be kitűnő fogásokról, szép halakról.


Miként eddig is, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai rendszeresen gondoskodnak a parton összegyűjtött hulladék elszállításáról. A múlt héten, amikor a Buláti-szigetre látogattak szívderítő látvány fogadta őket. Ugyanis a szigeten talált szemét mennyisége jóval alulmúlta a korábban tapasztaltakat. Úgy tűnik, egyre több horgásztárs válik érzékennyé a környezetére.

Az egynapos horgászat során keletkező szemét mennyisége általában csekély, ezáltal könnyen elszállítható. A többnapos vagy egy-két hetes horgászat során keletkező felesleges anyag azonban már jóval több lehet. Ilyen esetben javasolt a sárga zsák beszerzése, melyet a horgászboltokban vagy akár a halőri szolgálat munkatársaitól is megvásárolhatnak. Ha ezt a zsákot lezárva a gátkorona szélére helyezik, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai gondoskodnak az elszállításáról.

Tisztább a Tisza-tó
A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. minden horgásztársnak és túrázónak köszöni a Tisza-tó és környezete tisztaságának megőrzése érdekében vállalt közreműködését.

Legyen tiszta a Tisza-tó!

Forrás & fotók: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.
(sporthorgasz.eu)
Szólj hozzá:
A compó pikkelyeinek zselatintartalma olyan magas, hogy akár pucolás nélkül is bedobható a halászlébe, a hő hatására azok feloldódnak és még karakteresebbé, kihűlés után pedig kocsonyássá teszik a levest (lsd. Halkocsonya).