Cikk oldal
2019-09-13

Tisztább a Tisza-tó

Tisztább a Tisza-tó

A Tisza-tó északi részén található Buláti-sziget kedvelt horgászhely a horgászok körében. Sokan számolnak be kitűnő fogásokról, szép halakról.


Miként eddig is, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai rendszeresen gondoskodnak a parton összegyűjtött hulladék elszállításáról. A múlt héten, amikor a Buláti-szigetre látogattak szívderítő látvány fogadta őket. Ugyanis a szigeten talált szemét mennyisége jóval alulmúlta a korábban tapasztaltakat. Úgy tűnik, egyre több horgásztárs válik érzékennyé a környezetére.

Az egynapos horgászat során keletkező szemét mennyisége általában csekély, ezáltal könnyen elszállítható. A többnapos vagy egy-két hetes horgászat során keletkező felesleges anyag azonban már jóval több lehet. Ilyen esetben javasolt a sárga zsák beszerzése, melyet a horgászboltokban vagy akár a halőri szolgálat munkatársaitól is megvásárolhatnak. Ha ezt a zsákot lezárva a gátkorona szélére helyezik, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai gondoskodnak az elszállításáról.

Tisztább a Tisza-tó
A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. minden horgásztársnak és túrázónak köszöni a Tisza-tó és környezete tisztaságának megőrzése érdekében vállalt közreműködését.

Legyen tiszta a Tisza-tó!

Forrás & fotók: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.
(sporthorgasz.eu)
Szólj hozzá:
A csuka szinte egész évben táplálkozik, kivétel ez alól az ívás illetve a fogváltás időszaka, mely a nyári hónapokban esedékes. Ez a fiziológiai folyamat egy hónapig tart és teljes böjtre kényszeríti ezt az egyébként falánk ragadozót. Ennek ellenére a csuka hazánk egyik leggyorsabban fejlődő hala, ideális esetben akár 200 nap alatt is elérheti a 45-50 cm-es hosszt.