Cikk oldal
2018-01-09

Több kilométeres üzemanyagfolt jelent meg a Duna felszínén

<a href='./uploads/files/original_20180109.jpg' target='_blank'>Fotó: TV JOJ</a>
Fotó: TV JOJ

Egy horgász a tipikus szagáról állapította meg, hogy üzemanyag az, ami több kilométeren keresztül ellepte a Duna felszínét.


A horgász a hétvége folyamán értesítette a hatóságokat, miután egy több kilométeres üzemanyagfolt jelent meg a Duna felszínén Dunaradványnál (Komáromi járás). A TV JOJ információi szerint a helyszínre kiérkező környezetvédelmi felügyelő nem vett mintát a vízből, csupán annyit árult el, hogy foglalkozni fognak az üggyel.

Ha a Duna vízállása magasabb lenne, akkor a hatalmas foltot probléma nélkül elvinné az áramlat, azonban mivel a víz szintje hirtelen csökkent, a vegyi anyag leülepedett a part menti fák között.

Nem ez az első eset, hogy valamilyen vegyi folt jelenik meg a Duna felszínén: állítólag már sorozatban hetedik éve fordult elő, hogy az év ezen időszakában hatalmas üzemanyagfolt bukkan fel a folyó felszínén a környéken. Ennek ellenére még nem derült ki, hogy valaki szándékosan engedi-e az üzemanyagot a vízbe, vagy pedig balesetről van szó.

Forrás: parameter.sk
Szólj hozzá:
A viza íváskor akár 7 millió ikrát is lerakhat, azonban csak 12-18 éves korában éri el az ivarérettséget. Hossza elérheti a 9 métert, súlya pedig az 1500 kilogrammot. Akár 100 éves koráig is élhet.