Cikk oldal
2020-04-02

Újabb 10.500 kg ponty érkezik a vasi vizekbe

Újabb 10.500 kg ponty érkezik a vasi vizekbe

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2020. április 2-án (csütörtökön) folytatja a Vas megyei horgászvizek tavaszi telepítését 10.500 kg 1,5-3 kg közötti átlagsúlyú ponty kihelyezésével. Az első áprilisi telepítés során ismét az állóvizek mellett a vadvizek közül – a Rába folyó ikervári szakaszaiba is érkeznek fogható méretű pontyok.

Március hónapban már 12.850 kg ponty érkezett a vasi vizekbe, így a mostani telepítéssel együtt a húsvéti időszak előtt összesen 23 tonna fölé kerül a kihelyezett pontyok mennyisége. A mostani telepítéskor a halak a Marcali víztározóból "költöznek" új otthonukba.  Ezúton is felhívják a horgásztársak figyelmét, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének kezelése alá tartozó vízterületeken a közös háztartásban élők kivételével – egymástól min. 5 méter távolságban folytatott horgászat engedélyezett továbbra is.  Kérik a 65. év feletti horgásztársakat a kijárási korlátozás fennállása alatt az utazással járó horgászati tevékenységet szüneteltessék, ugyanakkor a helyi viszonylatú sporthorgászat a járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett gyakorolható számukra is. A több vízterületre érvényes (összevont, országos) területi jegy birtokában a horgásztársak a lakóhelyükhöz, tartózkodási helyükhöz legközelebb eső horgászvizet látogassák lehetőség szerint!

Újabb 10.500 kg ponty érkezik a vasi vizekbe

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tagegyesületeinek ügyfélszolgálati/horgászjegy értékesítési rendje az új típusú koronavírus okozta járványhelyzet, mint veszélyhelyzet időszakában  itt érhető el összegyűjtve, melyet a horgászjegyet váltani szándékozó horgásztársak figyelmébe ajánlanak.  Az állami horgászjeggyel rendelkezők részére a területi horgászjegyek megvásárolhatóak on-line a www.horgaszjegy.hu oldalon, lehetőség szerint válasszák ezt a megoldást személyes jegyváltás helyett! A haltelepítések után általános horgászati tilalom nem kerül egyik vízterületen sem elrendelésre, hogy mindenki minél előbb tudjon a szenvedélyének hódolni ebben a nehéz időszakban is.

A halasítás tervezett ütemezése:

Újabb 10.500 kg ponty érkezik a vasi vizekbe
Forrás & fotók: Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
(vasivizeken.hu)
Szólj hozzá:
A feketesügér (Micropterus salmoides) világrekordot egy bizonyos George Perry tartja 10,09 kg-os (83 cm hosszú) fogásával. A hatalmas zsákmányt az USA Georgia államában található Montgomery tóból emelte ki 1932-ben.