Cikk oldal
2011-07-14

Walesi horgász rekordja Thaiföldön

118 kg-os mekong harcsa
David Kent 54 éves walesi horgász tavaly év végén akasztotta meg a hatalmas harcsát, melyet az IGFA most hitelesített mint a legnagyobb kifogott édesvízi hal rekordját. A Brit Királyi Haditengerészet nyugalmazott parancsnoka egy tóban akasztotta meg a hatalmas mekongot, mely kukoricafüzérre harapott.

Walesi horgász rekordja Thaiföldön

A pár kilós sügerekhez szokott horgászt igencsak váratlanul érte a nagy torpedó, mely több mint egy órán át küzdött, mire már Kent úr is a tóban volt sikerült kiemelni a több mint 2 méteres halat (több segítő társaságában).
Szakértők szerint ennél jóval nagyobb egyedek is élnek a Mekong-folyóban, melyek hossza a 3 métert is eléri 300 kiló feletti súllyal.

Forrás: outdoorlife.com
Szólj hozzá:
jimmy1013#1 2011. 07. 19., 20:57Hogy ez miért harcsa?! A fene se érti.Szerintem inkább a busára hasonlít.
De azért grat a rekordhoz.
összes hozzászólás megtekintése »
Az úszóhólyag számos halfajnál nagy szerepet kap a hallásban. A vízben terjedő hanghullámok rezgéseit a bőrön és izomzaton kívül az úszóhólyag is érzékeli és felerősítve továbbítja azokat a belső fülhöz (labirintszerv). A másik nagyon fontos funkciója, hogy a hal vízben történő lebegését, süllyedését, illetve emelkedését is ennek a szervnek a segítségével szabályozza.