Cikk oldal
2017-05-08

Zavarták a halak nászát…

<a href='./uploads/files/original_20170508.jpg' target='_blank'>A vízi rendészeti akció alatt 151 fő került ellenőrzés alá</a>
A vízi rendészeti akció alatt 151 fő került ellenőrzés alá

2017. május 7.-én az előzetes beharangozás alapján vízi rendészeti akció került lebonyolításra a Keleti-főcsatorna teljes hosszán, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége kezelésében lévő horgászvizeken.Az akcióban közel negyven rendőr, hivatásos és társadalmi halőr vett részt, akik gépjárművekkel valamint csónakokkal végezték az ellenőrzéseket.

Az akció aktualitását az is indokolttá tette, hogy az őshonos fogható halaink közül fajlagos tilalmi idő van a pontyra 05.02.- 05. 31.-ig valamint a compóra és a harcsára 05. 02.-06. 15.-ig.
 
A vízi rendészeti akció alatt 151 fő került ellenőrzés alá. Az ellenőrzés során elkövetett jogsértések alakulása:

  • 25 fő került feljelentésre, melyből 24 fő engedély nélkül horgászott, míg egy fő az engedélyezett 2db. horgászkészség egyidejű használatán túl még plusz bottal is próbálkozott.
  • 12 fő részére 105.000 Ft. összegű helyszínbírság lett kiszabva, jellemzően hallopás miatt (10 főnél).
  • 18 főt kellett figyelmeztetni jellemzően fogási napló nem szabályszerű vezetése miatt

Az ellenőrzés során újból megerősítést nyert, hogy a Keleti-főcsatorna felső szakaszán követték el a jogsértések zömét.

Ismételten felhívjuk horgásztársaink figyelmét arra, hogy a horgászattal kapcsolatos szabályokat mindenki olvassa át és tartsa be, ezzel is biztosítva a halállomány szaporodást és a jövőbeli generációk eredményes nevelkedését.

Zavarták a halak nászát…
Zavarták a halak nászát…
Zavarták a halak nászát…

Tisztelettel:

Cserepes Norbert Ernő
      ügyvezető elnök

Forrás & fotók: Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetség
(hajdu-horgasz.hu)
Szólj hozzá:
hatezaz#1 2017. 05. 10., 20:29Szarrá gereblyézik, áramozzák, hálózzák, varsázzák 25 éve minden évben. Télen, nyáron, íváskor, vermeléskor, állandóan!!! A MOHOSZ beleszarik, a víz egyenlő a NULLÁVAL. Ezért a vízért pénzt kérni na az pofátlanság, azt kéne büntetni, nem a harmadik (sneciző bot) használatát. Ennyi.
jazon#2 2017. 05. 08., 21:48De jó ilyet olvasni!
Minden vízen ezt kellene.
Különböző időpontokban váratlanul és állandóan.
Brutálisan büntetni, a visszaesőket lecsücsültetni!
Lenne itt halbőség a tisztességes normális pecásoknak!!!
Csak így tovább!!!!
összes hozzászólás megtekintése »
Halak esetében alapvetően kétféle pikkelyt különböztetünk meg. Az egyik a reszelős felületű fésűs (ctenoid) pikkely, mely a hazai halfauna tekintetében többek között a sügérnél tapasztalható. Míg a másik, a kerekded geometriájú, sima felületű úgynevezett kerek (cycloid) pikkely, mely például a pontyra jellemző.