Aktuális
A lótuszvirágok erdejében
A Lago Di Superiore pontyai II.
A lótuszvirágok leginkább a hazánkban is megtalálható tavirózsákhoz hasonlóak, de lényegesen nagyobb, szinte esernyő méretű levelekkel. A karnyi vastagságú szárak, és a hosszan elnyúló, szinte véget nem érő virágmező kíváncsivá tett minket. Vajon mekkora pontyok élhetnek ezen a háborítatlan területen?
Mantova szívében
A Lago Di Superiore pontyai I.
Hosszas készülődés előzte meg utazásunkat Kracsál Feri barátommal. A számunkra ismeretlen, Észak-Olaszországban található Lado Di Superiore volt a célpont. Közel 10 óra utazás után érkeztünk meg Itália földjére. Az éjszakát Mantovában töltöttük, minden finomságot megkóstolva, majd a ködös reggel már a vízparton köszöntött minket, mintha csak ezt mondta volna: Ciao ragazze!
A szélsőségek versenye
Tihanyi echo
A „Régiók egymásért” versenysorozat második állomása volt a Tihanyi Belső-tavon megrendezett forduló. A 9 csapat részvételével rajtoló verseny rendkívül küzdelmes volt, emellett hihetetlen fordulatokat hozott.
Palotási-víztározó
Tavaszi pontycsalogatás
Amikor a víz hőmérséklete 6-8 C fok alá süllyed, a pontyfélék táplálkozása jelentősen lecsökken.  Ekkor döntő szerepet játszhat a helyválasztás, hiszen az addig jól működő csalik sem érhetnek semmit, ha nem a megfelelő helyen kínáljuk fel. Ebben az esetben az egyik legjobb módszer ha több mélységet is meg tudunk horgászni, legyen az a parttól akár 50 vagy 200 méterre.
Agostyán, Római-tó
Jókor, jó helyen?
Az utóbbi években szinte rohamosan fejlődik a bojlival történő horgászat, ami által nem csak a békés halak, hanem ragadozó társaik is találkozhatnak a vízbe került magas tápértékű csalikkal. Sok esetben előfordulhat, hogy a napok által etetett és jónak vélt helyről a pontyok pillanatok alatt eltűnhetnek…
 
A compó pikkelyeinek zselatintartalma olyan magas, hogy akár pucolás nélkül is bedobható a halászlébe, a hő hatására azok feloldódnak és még karakteresebbé, kihűlés után pedig kocsonyássá teszik a levest (lsd. Halkocsonya).