Aktuális
Főtt burgonya nagy pontyoknak
Régi idők csalijai I.
Tisztán emlékszem azokra a Maconkai időkre, amikor jó néhány évvel ezelőtt, a csónakos öregek szebbnél-szebb pontyokat zsákmányoltak. Mi, parti pecások pedig csak ámultunk-bámultunk, na nem csak a nagyobb pontyokon, hanem a csalin is, amit használtak.
A nyeletőfék előnyei
Orsók a pontyhorgászatban
A modern pontyhorgászat egyik fontos eleme a megfelelő orsó kiválasztása. Napjainkban szinte egymást követően jelennek meg a jobbnál jobb technikai csodák, így kézenfekvő lehet a kérdés: Milyen napjaink pontyhorgászának megfelelő orsója?
 
A süllő ívása márciusban, áprilisban történik. Ikráit a fák vízbe nyúló gyökérzetére rakja le, és a hím kikelésig őrzi őket. Gyakran előfordul, hogy ívása a kedvezőtlen víz- és hőmérsékleti viszonyok miatt elhúzódik. Ez jelentős kárt okozhat a leendő állományban, hiszen az akkor már leívott keszegek ivadékai „kinőnek” a süllő szájából, vagyis nincs mivel táplálkoznia.