Aktuális
Minden más a hajszálelőkén
Fűzött csalik a horog mellett
Több évtizeddel ezelőtt Kevin Maddocks, Len Middleton és Keith Gillings elsőként kukoricával kísérletezett a horog mellett lévő csalik felkínálásánál, majd később Angliában már nagy százalékban a mai bojlik elődjeivel horgásztak, óriási sikerrel.
A csalik mennyisége, mérete
Etetés a pontyhorgászatban I. A pontyhorgászat sikerességének egyik eleme a megfelelő horgászhelyen kialakított etetés. Ez minden horgászvíz esetében más-más, állandó szabályok nincsenek. Jó 10-12 évvel ezelőtt egy szoktató etetés egyet jelentett a sikeres pontyfogással, mára azonban kissé átalakult a kép. Nem feltétlenül hordozza magában a pontyok megfogását, a rendszeresen, azonos időpontban elvégzett etetés.
A változatosság varázsa
Aprómagvak pontyoknak II.
A kisméretű magvak mellett a pontyhorgászatban a nagyobb méretű magvakkal is számolnunk kell, hiszen elsősorban az a célunk, hogy változatos falatokat kínáljunk fel a pontyoknak, melyből hoszzú ideig kedvük szerint válogathatnak. Most többen feltehetik a kérdést: Nem elég, ha egyfajta aprómagot használok?
Sok kicsi, sokra megy
Aprómagvak pontyoknak I.
A különböző aprómagvak a ponty horgászata során évtizedekre visszanyúló történelemmel rendelkeznek, elsősorban a kukorica és a búza könnyű beszerezhetősége, és nem utolsó sorban alacsony ára miatt. Napjainkban azonban a bojli és pellet rohamos terjedésének köszönhetően úgy érzem sokan megfeledkeztek róluk, de ennek ellenére ne gondoljuk azt, hogy az aprómagvas etetések ideje lejárt... Sőt!
Az édes sármány gumója
Amit a tigrismogyoróról tudni érdemes
A tigrismogyoró egy apró gumó, amely az úgynevezett édes sármány (Cyperus esculentus) gyökerein alakul ki. Ez a növény a homokos talajon, meleg éghajlaton honos. Számos csoportja létezik. Egyiptomból származik, ahol a Nílus mentén terem. Hasonlít a papiruszsásra.
 
A halak nem csak a kopoltyúkon keresztül beáramló vízből jutnak oxigénhez. A testüket fedő bőrön keresztül is jelentős mennyiségű oxigént választanak ki a vízből.