Aktuális
Dél-Szlovákiai pontyok és amurok
A víz alatti erdő lakói
Augusztus utolsó napjaiban a szűnni nem akaró forróság, a napsugarak által felmelegített vizek kitűnő alkalmat adnak arra, hogy a mélyebb vizű bányatavakon keressük a pocakos lakókat. A Naszvadi kavicsbányatavon minden lehetőség adott volt a pontyok becserkészésére.
Minden más a hajszálelőkén
Fűzött csalik a horog mellett
Több évtizeddel ezelőtt Kevin Maddocks, Len Middleton és Keith Gillings elsőként kukoricával kísérletezett a horog mellett lévő csalik felkínálásánál, majd később Angliában már nagy százalékban a mai bojlik elődjeivel horgásztak, óriási sikerrel.
Főtt burgonya nagy pontyoknak
Régi idők csalijai I.
Tisztán emlékszem azokra a Maconkai időkre, amikor jó néhány évvel ezelőtt, a csónakos öregek szebbnél-szebb pontyokat zsákmányoltak. Mi, parti pecások pedig csak ámultunk-bámultunk, na nem csak a nagyobb pontyokon, hanem a csalin is, amit használtak.
Felmelegedett vízben a Hi-Attract Spicy Shrimp bojlival
Pontyok és amurok a nádszélből A felmelegedett vizekben talán a legnehezebb a horgászat, főként akkor, amikor frontmentes időszakban próbálunk horgászni. Ekkor célszerű a nád menti részeket meghorgászni, mert az árnyékos részekre bevetett csali nem sokáig marad érintetlen.
Koncentráltan, vagy nagy területen?
Etetés a pontyhorgászatban II.
A pontyok horgászatának az egyik sarkalatos pontja a megfelelő etetés kiválasztása. Rengeteg tényező szükséges ahhoz, hogy az adott időben a legmegfelelőbbet válasszuk, és a siker garantált legyen.
Kicsi a Source, de erős
Egy éjszaka, két nagy ponty
Amikor mindössze néhány órára tudunk eljutni a vízpartra, a lehető leggyorsabb eredményt szeretnénk elérni az idő rövidsége miatt. Mindezt különlegessé teszi, ha az esti-éjszakai órákban van lehetőségünk a pontyok kifogására.
Amire nem számítottam...
Pontyok 24 óra alatt Néhány hosszú nap után ismételten sikerült ott horgásznom, ahol már korábban egy 25 kg feletti öreg pikkelyes okozott örök élményt. A vízpartra érve minden a szokott tempóban és sorrendben következett...
Ráckevei pontyok Red Fish bojlival
A Kis-Duna ajándéka
A Ráckevei Duna-ág hosszúsága és több ezer hektáros vízterülete számomra is kissé “soknak” hangzott, de sikerült egy olyan szakaszt találnom, ahol rendkívül változatos mederalakulatok építették fel a víz alatti világot. A tavalyi évben már horgásztam ezen a részen, de most a Terry Hearn által megalkotott új csalival tértem vissza a páratlan természeti csodához.

A csalik mennyisége, mérete
Etetés a pontyhorgászatban I. A pontyhorgászat sikerességének egyik eleme a megfelelő horgászhelyen kialakított etetés. Ez minden horgászvíz esetében más-más, állandó szabályok nincsenek. Jó 10-12 évvel ezelőtt egy szoktató etetés egyet jelentett a sikeres pontyfogással, mára azonban kissé átalakult a kép. Nem feltétlenül hordozza magában a pontyok megfogását, a rendszeresen, azonos időpontban elvégzett etetés.
Plusz egy a ráadás
Három a magyar igazság
Hajnali három óra volt, a lengedező fák sűrű lombkoronái között átszűrődött egy-egy villámlás fénye, jelezve a  vihar érkezését. A sátramba húzódtam, és pillanatok alatt mély álomba merültem. Álmomban egy gyönyörű táj vett  körül, kéklő vizű tavakkal, az idilli környezetben a botjaimra nézve kellemes érzés töltött el, amikor megütötte  fülemet az oly kedves hang...de ne szaladjunk ennyire előre!
Wyre Rig
Csúszó előke a pontyhorgászatban I.
A pontyhorgászatban számos alternatíva létezik a különböző csalik felkínálásánál, elsősorban a horgok, előkezsinórok, és a belőlük készített horogelőkék száma nő nagymértékben. Természetesen a legtöbb ötlet Angliából érkezik, majd ezeket logikusan átgondolva minden pontyhorgász próbálja a tökéletes előkét elkészíteni.
Amikor minden más
Egyéjszakás kalandok
Amikor néhány órára, egy-egy éjszakára, illetve rövid ideig tartó horgászatra készülünk, talán a legfontosabb dolog, hogy olyan időben legyünk a vízparton, ami a pontyok táplálkozása szempontjából a legintenzívebb. Mindezt megnehezítheti, ha egy olyan vízen horgászunk, ami számunkra ismeretlen.
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 tovább »
A süllő háromnyaras korában éri el a kifogható méretet, mely 30 cm.