Aktuális
Az édes sármány gumója
Amit a tigrismogyoróról tudni érdemes
A tigrismogyoró egy apró gumó, amely az úgynevezett édes sármány (Cyperus esculentus) gyökerein alakul ki. Ez a növény a homokos talajon, meleg éghajlaton honos. Számos csoportja létezik. Egyiptomból származik, ahol a Nílus mentén terem. Hasonlít a papiruszsásra.
Lépésről épésre
Csalizás fűzőtűvel
A not-a-knot (csomómentes kötés) az egyik legegyszerűbb kötési mód, mely forradalmasította a csali felkínálás módját. Az angol Len Middleton korszakalkotó ötlete rendkívül egyszerűen elkészíthető, praktikus kötési módszer, mely segítségével szinte végtelen variációt alkalmazhatunk a végszerelékünk elkészítése során.
Egyszerű, és gyors
Csalizás csúszó csomóval
A hagyományosnak nevezhető, fűzőtűvel történő csalizás mellett sokszor nagy hasznát vehetjuk a csúszó csomóval történő csalirögzítésnek. A speciális rögzítési módszer nagy előnye, hogy a fűzőtűvel és fúróval már kezelhetetlen csalikat is egyszerűen, gyorsan a horog mellé helyezhetjük. Kimondottan előnyös a használata pelleteknél, és a kemény bojliknál.
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
 
A viza íváskor akár 7 millió ikrát is lerakhat, azonban csak 12-18 éves korában éri el az ivarérettséget. Hossza elérheti a 9 métert, súlya pedig az 1500 kilogrammot. Akár 100 éves koráig is élhet.