Aktuális
Kicsi a Source, de erős
Egy éjszaka, két nagy ponty
Amikor mindössze néhány órára tudunk eljutni a vízpartra, a lehető leggyorsabb eredményt szeretnénk elérni az idő rövidsége miatt. Mindezt különlegessé teszi, ha az esti-éjszakai órákban van lehetőségünk a pontyok kifogására.
Amire nem számítottam...
Pontyok 24 óra alatt Néhány hosszú nap után ismételten sikerült ott horgásznom, ahol már korábban egy 25 kg feletti öreg pikkelyes okozott örök élményt. A vízpartra érve minden a szokott tempóban és sorrendben következett...
Ráckevei pontyok Red Fish bojlival
A Kis-Duna ajándéka
A Ráckevei Duna-ág hosszúsága és több ezer hektáros vízterülete számomra is kissé “soknak” hangzott, de sikerült egy olyan szakaszt találnom, ahol rendkívül változatos mederalakulatok építették fel a víz alatti világot. A tavalyi évben már horgásztam ezen a részen, de most a Terry Hearn által megalkotott új csalival tértem vissza a páratlan természeti csodához.

Plusz egy a ráadás
Három a magyar igazság
Hajnali három óra volt, a lengedező fák sűrű lombkoronái között átszűrődött egy-egy villámlás fénye, jelezve a  vihar érkezését. A sátramba húzódtam, és pillanatok alatt mély álomba merültem. Álmomban egy gyönyörű táj vett  körül, kéklő vizű tavakkal, az idilli környezetben a botjaimra nézve kellemes érzés töltött el, amikor megütötte  fülemet az oly kedves hang...de ne szaladjunk ennyire előre!
Amikor minden más
Egyéjszakás kalandok
Amikor néhány órára, egy-egy éjszakára, illetve rövid ideig tartó horgászatra készülünk, talán a legfontosabb dolog, hogy olyan időben legyünk a vízparton, ami a pontyok táplálkozása szempontjából a legintenzívebb. Mindezt megnehezítheti, ha egy olyan vízen horgászunk, ami számunkra ismeretlen.
Délutáni pontycsapatokkal
Front előttem, front utánam Ha az időjárás jelentésben 100%-ig meg lehetne bízni, talán a pontyhorgászat is sikeresebb lenne sokunk számára. Az előrejelzések sokszor tévesnek bizonyulnak, de ennek ellenére ha egy hosszú tél után meghalljuk a felmelegedés „varázsszót”, mindannyiunkban egy dolog fogalmazódik meg: horgásszunk!
Süllyedő, kiegyensúlyozott, lebegő
Terülj- terülj asztalkám
A pontyhorgászat egyik igen fontos kérdése a csali felkínálásának a módja. A számtalan előkevariációk ugyan közelebb vihetnek minket a sikerhez, de a horog mellett lévő csábító falatokat többféle módon tálalhatjuk a pontyoknak. Előfordulhat, hogy a süllyedő csalikat a pontyok nem veszik magukhoz, de ebben az esetben a lebegő, könnyített változatok pedig kiválóan működhetnek.
Gyors siker, akár 1 nap alatt
Pontyok a mélyből
A bányászát  során létrejött tavak a legtöbbször egyenetlen mederfenéknek köszönhetően igazi kihívást jelentenek egy pontyhorgász számára. A változatos, törésekkel, padkákkal tarkított terepviszonyok megnehezítik a horgászatot, főként akkor, ha kevés időnk van a tóban élő pontyok megfogására.
Öreg pikkelyes dobástávolságból
Pontyok stick mixszel
Az olyan horgászvizeken, ahol a nagyobb pontyok rendkívül óvatossá váltak, sokszor nem elegendő a megfelelő horgászhely és az ideális körülmények együttes hatása a sikerhez. Olyan csalit kell a vízbe juttatnunk, amellyel eltaláljuk a pontyok szája ízét, néha erőben más módon, mint a többség által használt technikával.
Pontyok a nádszélből
A tőzegtó rejtelmei
Őszi horgászatom során egy tőzegtavat látogattam meg, ami a jellegén túl abból a szempontból is érdekes volt, hogy a hirtelen jött meleg- és hidegfrontok kérdésessé tették a horgászat sikerességét. A víz 8-9 °C-os hőmérséklete azonban bizakodásra adott okot.
A Kis-Duna lakói
Ráckevei kagylófalók A borotvaéles héjú vízi élőlények, a kagylók a pontyok kedvenc táplálékai közé tartoznak, azonban a horgászok számára sokszor az egyik legnagyobb bosszúságot jelentik. Az elvágott főzsinórok és előkék, a kagylók által bezárt horgok sok esetben kellemetlen perceket okozhatnak.
Karácsonyi ajándék
Aki keres, az talál
A hidegvízi pontyozásnak egy semmihez sem hasonlítható varázsa van. Ez még inkább fokozódik, ha a tél beálltával, a mínuszokban próbáljuk horogra csábítani a pontyokat. Az ünnepek közelsége már csak hab a tortán, egy szép ponty megfogása pedig méltó ajándék lehet a kitartó pontyhorgászoknak.
A süllő háromnyaras korában éri el a kifogható méretet, mely 30 cm.