Aktuális
1985 kontra 2008
Anno és most Milyen címet is adhatnék az írásnak? Mindig nagy dilemma. Figyelemfelkeltő legyen, címében hordozza az írás lényegi elemeit, stb.
Jelen soraim témájául egy koros és egy idei évi pergető kombó tesztelését választottam. Nem is igazán teszt, hanem egyfajta összehasonlítás, milyen lehetett anno és milyen most? 
Egy vasárnap Tiszaalpáron
Alpári helyzetjelentés Éppen a Kis-Balatonon fotóztam a Kányavári sziget csodálatos természeti értékeit miközben egy oda nem illő, a jelen kor nagy találmányának is nevezhető, mobiltelefonok világában ismert és „nagyra becsült” SMS érkezett. Az a bolond, aki ide is magával viszi a telefonját – gondoltam.
Csukalesen Bugyiban
Álmodtam egy világot magamnak Balinvadászatom alkalmával igéretett tettem, hogy a közeljövőben ismét meglátogatom
azt a Bugyi határában fekvő bányatavat, ahol korábban olyan szép élményekkel gazdagodtam. Erre az alkalomra az elmúlt hét végéig kellett várnom.
Balinvadászat Bugyiban
Feloldott tilalom Május. A természet kibontakozásának, a termékenységnek a hónapja. Végre felszabadultak horgászvizeink a tilalom alól, ismét eljött az idő, hogy megkíséreljem horogra csalni hazánk egyik legvérmesebb ragadozó halát, az őnt.
Áprilisi harcsák Laci bácsival
Keleti kalandozások
Hajnal háromkor csörgött a telefonom. Nem hívtak, csak masinám ébresztett. Már korábban elterveztem, hogy ma a Keleti-főcsatornán pergetünk édesapámmal. Pocsékul aludtam, de tudtam előre a másnapom szép lesz. Sajnos nem volt időm este összekészíteni a felszerelést, így ezt hajnalban kellett megtennem. Mondanom sem kell, mindenkit felzörögtem…
 
Őnsztori
Balatoni élmények I.
Már az év első napjaiban megpróbáltam olcsó, de mégis hangulatos szállást keresni a Balaton partján. Január végén derült ki, hogy tudnak ugyan szabad helyet biztosítani Balatonkenesén, de csak február végére. Elsősorban pihenni készültünk, lezárni a tavalyi évet és erőt meríteni az újhoz.
Egy meleg nyári napon. A Dunán. A gödi kövezésen...
Dunai élmények I.
Így télvíz idején, amikor folyóink nagy része árad, tavaink jégtakarója olvadásnak indult, hova is mehetnénk horgászni? Nyilván sokunkban felmerült már ez a kérdés. Én is folyamatosan csak ezen elmélkedem, de rá kell jönnöm, hogy vannak olyan időszakok melyek arra késztetik a horgászt, hogy otthon maradjon. 

 
A süllő (Sander lucioperca) világrekordját Friedrich Kraus tartja 1990-ben fogott 116 cm hosszú, 18,70 kilogrammos zsákmányával. A fogás a Duna ausztriai szakaszán történt.