Aktuális
Kis Rapalák harcsára
Harcsapergetés 5.
Kissé könnyelműen fogalmaztam az előző epizód végén. Azt ígértem, bemutatom azokat a műcsalikat, melyekkel ez idáig sikerült harcsát fognom. Azóta rájöttem, hogy így nagyon sokféle wobbler szóba fog kerülni, egy cikk terjedelem biztosan kevés lesz hozzá. Főleg, mivel eszembe jutott, hogy az általam nem kedvelt/használt, ugyanakkor mások számára mégis fogós típusokat miért kellene, egyáltalán hogy is lehetne kihagynom?
Wobbler-veszélyek
Harcsapergetés 4. Legutóbb beszéltünk a horogra ható erőkről, azonban nem csak ez lehet a gyenge pontja szerelékünknek. Sok esetben maga a műcsali a szűk keresztmetszet. Ez persze leginkább a wobblerekre áll fenn, a gumihalak, twisterek, körforgók és támolygó kanalak tartószerkezete szinte mindig valamilyen erős fém. A wobblerek viszont...
Rapalával kicsit másképp
A Shad Rap „hanyatlása” Tiszteletteljes üdvözletemet küldöm Németországból és egyúttal halakban gazdag Boldog Új Esztendőt kívánok minden pergető sporttársnak. Tartozom egy vallomással, mivel szeptember óta nem jelentkeztem a Mesterfokon hasábjain.
Wobblerkészítés mesterfokon?
Közhírré tétetik! Minden pergető álma, hogy egyszer egy saját készítésű műcsalival fogjon halat. Ez az álom engem is folyamatosan „gyötör”. Igaz, én már jó pár wobbler elkészítésén túl vagyok, és még halat is fogtam velük, de még mindig ott van a késztetés: csinálj újat! 
A sokoldalúság, népszerűség!
Wobblerekről
Sokan gondolják, hogy az első wobbler elkészítése Lauri Rapala nevéhez füződik. Ez nem igaz! Az első wobblernek mondható szerkezet James Heddon nevét öregbíti. Ő és fia volt aki az elsők között készített wobblereket a századforduló környékén, igaz még számos körforgó effektust felhasználva. 
 
A compó pikkelyeinek zselatintartalma olyan magas, hogy akár pucolás nélkül is bedobható a halászlébe, a hő hatására azok feloldódnak és még karakteresebbé, kihűlés után pedig kocsonyássá teszik a levest (lsd. Halkocsonya).