Aktuális
A sokoldalúság, népszerűség!
Wobblerekről
Sokan gondolják, hogy az első wobbler elkészítése Lauri Rapala nevéhez füződik. Ez nem igaz! Az első wobblernek mondható szerkezet James Heddon nevét öregbíti. Ő és fia volt aki az elsők között készített wobblereket a századforduló környékén, igaz még számos körforgó effektust felhasználva. 
Hajdanában, danában
Antik
Ez az oldal az antik műcsalikat hívatott bemutatni. Hogy mit értek antik műcsali alatt? Az 1800-as évek elejétől kezdve a második világháború lezáró időszakig készült csalikat. Ebben a bő 150 évben születtek meg az első műcsalik, váltak sokoldalúvá a wobblerek, alakultak ki a ma is jellemző formák, melyek megalapozták a horgászat egyik közkedvelt műfaját, a pergetést.

Forgók, pörgők, pörgentyűk
A körforgó
Ez volt az első olyan szerkezet, mely műcsalinak nevezhető. Az első darabokat Angliában az 1800-as évek elején készítették. A körforgó villantók kanala egy fémhuzal tengely körül pörög (emiatt pörgőnek is hívják), a keletkező erőteljes rezgés készteti támadásra a ragadozókat, annak ellenére, hogy valójában ez a hatás a legkevésbé sem hasonlít a táplálékhal mozgására.
Egy meleg nyári napon. A Dunán. A gödi kövezésen...
Dunai élmények I.
Így télvíz idején, amikor folyóink nagy része árad, tavaink jégtakarója olvadásnak indult, hova is mehetnénk horgászni? Nyilván sokunkban felmerült már ez a kérdés. Én is folyamatosan csak ezen elmélkedem, de rá kell jönnöm, hogy vannak olyan időszakok melyek arra késztetik a horgászt, hogy otthon maradjon. 

Egy jó pergető bot...
Általánosságban a spinning botokról
 Minden horgász elsődleges fegyvere/szerszáma a horgászbotja, mint vadásznak a puskája. A bot segítségével juttatjuk a csalit a kiszemelt helyre, jelezheti a kapást, lehetővé teszi a bevágást, a hal fárasztását, merítőbe vezetését. 
« vissza1 | 2 | 3 | 4
 
A feketesügér (Micropterus salmoides) világrekordot egy bizonyos George Perry tartja 10,09 kg-os (83 cm hosszú) fogásával. A hatalmas zsákmányt az USA Georgia államában található Montgomery tóból emelte ki 1932-ben.