Cikk oldal
2007-10-27

A peca.hu örömmel üdvözöl!

A portál rövid áttekintése
Minden születés öröm és egyben aggódás is. Hiába a hosszas előkészítő munka, elsőre semmi sem tökéletes. Igyekszünk, hogy minél kevesebb hiba, zavaró dolog legyen, minél több érdekes, hasznos információt tartalmazzon a PECA.HU.
Engedd meg, hogy röviden körbevezessünk az oldalakon.
A peca.hu örömmel üdvözöl!

A www.peca.hu beírása után a MAGAZIN címoldalát látod. Ezen mindig friss híreket olvashatsz, tesztekről, versenyekről, különféle horgászmódszerekről. Kortól függetlenül mindenki megtalálja a kedvére való olvasnivalót, információt a halakról, horgászvizekről-, helyekről, felszerelésekről. Hangvételét illetően baráti, tegeződő - a közös hobbi és a vízparti gyakorlat szerint - nem tolakodó, nem rábeszélős, csak iránymutató.
A portálon működő MAGAZIN elsődleges feladata: az áruház által forgalmazott termékek bemutatása, népszerűsítése, a termékek használat közbeni bemutatásával, háttérinformációkkal kiegészítve.
Rovataink:
KIPRÓBÁLTUK rovatunk tesztműhelyként működik. Különböző termékek, újdonságok részletes bemutatásával, használatuk közben szerzett tapasztalatok leírásával, véleményformálással foglalkozik. Szétszedjük, belenézünk, segítünk összerakni stb...
STÉG rovatunk horgászhelyeket, speciális és általános vízterületeket kíván bemutatni.
CSODACSALI rovatunk mindenféle csali, természetes és műcsali bemutatására vállalkozik horgászat és használat közben. Vízparti képekkel, élménybeszámoló-szerűen feldolgozva.
MESTERHORGÁSZ rovatunkban sorra bemutatjuk a híres horgászokat, a horgászélet neves személyiségeit. Ki-kicsoda a horgászsportban, stb.
PECASULI rovatunk két részből áll: kezdőknek és haladóknak. Mindenféle szereléssel, kötésekkel, szerelékkel, technikával kapcsolatos írás található itt, módszerekről, trükkökről, fogásokról olvashattok itt, sok képpel, grafikával illusztrálva.
KEVERŐEDÉNY rovatunkban recepteket adunk közre, etetőanyagok és összetevőik leírásait találjátok, titkokról lebbentjük fel a fátylat.
HASUNKAT FOGJUK rovat a vízparti történetek, humoros események, viccek lelőhelye.
VERSENYPECA rovat az egyre népszerűbb finomszerelékes, bojlis, legyes és pergető versenyek eredményeinek megjelenési helye, nemcsak hazai, hanem külföldi beszámolokkal is.
IDŐJÁRÁS rovatunk az ország főbb helyeire igaz, aznapi és több napos előrejelzést adó hely.
A portálon két adatbázis is helyet kap még.
Az egyikben a HALAK – békés, ragadozó, védett – találhatók lexikonszerűen kereshető adatbázisban. A másikban – a VIZEINK – a magyarországi horgászvizek adatbázisában fontos információkat kaphattok nemcsak a vizekről és bennük élő halakról, telepítésekről, napijegy árakról, helyi szokásokról, megközelíthetőségről, hanem a környékbeli szálláslehetőségekről is. Képek, térképek egészítik ki a tartalmat. Az adatbázishoz bázis a VIZEK.HU portál, amely ma kiemelkedően a legátfogóbb online információs tárház a magyarországi horgászvizeket illetően. A PECA.HU oldalba folyamatosan integrálódik az egykori vizek.hu portál adatbázisa.
Internetes-közösség formáló a FÓRUM és a KLUBÉLET menüpont, amelyet regisztrált felhasználók vehetnek igénybe. A fórum tartalmát a SZABÁLYZAT menüpont irányelvei szerint használhatjátok, alakíthatjátok.
Fotók feltöltésére, rövid beszámoló írására, horgászat szervezésére, horgásztárs keresésére. A zsákmány alrovatban (rekordlistaként működö felület) legnagyobb fogásaid képeinek és adatainak felvitelérere van mód.
Minden hónapban a LEGAKTÍVABB KLUBTAGOK között peca.hu-s sapkákat, peca.hu-s pólókat sorsolunk ki. Év végén pedig, de ez legyen inkább meglepetés!
A teljes felületet színesíti a BOGRÁCS rovat amelyben helyet kapnak mesterszakácsok és a regisztrált olvasók, látogatók által beküldött halas kaják ételek receptjei, fotói.
Szolgáltatásként ADOK-VESZEK rovatunkban apróhirdetés ingyenes feladására is van lehetőség regisztrált felhasználóinknak.
A webáruház hamarosan indul adatbázisának feltöltése folyamatban van. Egyelőre annyit, hogy 10 000-nél is több terméket tartalmaz majd. Többek között a teljes SHIMANO, RAPALA termékválasztékot is megtaláljuk. Ide érdemes lesz rendszeresen visszalátogatni, hiszen hetente többszáz új termékkel bővül a kínálat.
Jó olvasást, böngészést, teleszákot kíván a PECA.HU CSAPATA.
Szólj hozzá:
Bandi69#1 2009. 12. 21., 16:47Varga András vagyok a Széki-tavi Horgász Egyesület Elnökségének tagja, szeretném felhívni az oldal szerkesztőinek figyelmét, hogy az önök álltal regisztrált adatok nagy része már nem felel meg a valóságnak tavunkról.
A www.szeki-to.hu honlapunkról frissíthetik az adatokat vagy kérem távolítsák el a valótlan adatokat. Előre is köszönöm. Tisztelettel: Varga András
összes hozzászólás megtekintése »
Halak esetében alapvetően kétféle pikkelyt különböztetünk meg. Az egyik a reszelős felületű fésűs (ctenoid) pikkely, mely a hazai halfauna tekintetében többek között a sügérnél tapasztalható. Míg a másik, a kerekded geometriájú, sima felületű úgynevezett kerek (cycloid) pikkely, mely például a pontyra jellemző.