Botépítés a legfelsőbb szinteken
Magyar siker az USA-ban
Egy rövid beszámolóval kezdeném, az előzményekről, és magáról a...
Feederrel pontosan
Repül a kosár!
Ki tudja hol áll meg? Az etetőkosaras horgászatnál, feederezés, illetve pickerezés során nagyon nem mindegy hogy hol. Hiszen ettől lesz pontos a horgászatunk, mindig ugyanarra a helyre tudunk etetni. Ezt a leghatékonyabban az orsó dobján található zsinórklipszbe kiakasztott zsinórral érhetjük el, hiszen...
Pickerezés másként
Rezeg a léc…
Ebben a cikkben, mint azt a cím is sejteti, a pickerbotos horgászat lesz terítéken, de – a szokás hatalom – nem a hagyományos módon... Most felejtsük el az etető- és csontiskosarat, a darákat meg a csontkukacot! Helyettük inkább kössünk a zsinór végére egy csinos süllőző szettet!
Profi feederkosár fillérekből
Barkács-pajtás
Amikor hetekig fagypont alatt marad a hőmérséklet, minden állóvíz befagy. Mit lehet ilyenkor tenni? Vannak, akik megjavítják régi felszereléseiket. Akadnak olyanok, akik az elmúlt év sarát mossák le a hosszú téli estéken. S vannak azok, akik már az új évre készülve barkácsolnak. Olyan eszközöket, kiegészítőket készítenek, amire igazán szükségük lehet. Most megmutatom, hogyan lehet 5 perc alatt professzionális feederkosarat készíteni.
Alkalom szüli a szakit…
Óvatos csukák, kalapált kanalak
- Na, most nem fogsz ki rajtam, pajtás! – emelte diadalmasan a fény felé a sárgaréz villantót Nini, majd rögtön utána ellökte magától, és ezzel lendületet is vett a dobáshoz. A mozdulat szinte fájt a levegőnek, olyan fülsértő hangon szólt a suhintás. Még a levegőben járt a kanál, mikor kattant a felkapókar. Az ív egyre laposodott, a zsinór szépen, kiegyenesedve terült a vízre…
Csörögjünk vagy ne csörögjünk?
Néma wobblerek
Időnként magával ragad a kísérletező kedv. Így volt ez akkor is, amikor elhatároztam, hogy néhány különleges wobblert barkácsolok magamnak. A készítendő darabok különlegessége pedig nem másban áll, mint „néma” voltukban. De hát számos ilyen wobbler van! – kiálthat fel joggal az Olvasó. Valóban, azonban néhány modellt csak csörgő verzióban gyártanak. Ezekből szerettem volna – némi fabrikálással – egy-két egyedi darabot a műcsalis dobozomba.
Csúzli-tuning
Amikor gombóc koppan az úszón
A távoli úszós horgászat eredményessége nagyban függ attól, hogy milyen pontosan lőjük be az etetőanyagot. De igaz ez egy - marker úszós - feeder alapozó etetésre is. Ha van célpont a vízben, akkor legalább van célpont, de eltalálni koránt sem olyan egyszerű. Most megmutatom, hogyan tehetjük könnyebbé és pontosabbá a csúzlizást.
 
A horgászorsót a III. századi Kínában találták fel. Európában mégis csak a XVIII. század folyamán kezdett elterjedni. A multipikátoros orsót Kentucky állambeli George Snyder órásmester gyártotta le először. Az állódobú orsó műszaki tervét Alfred Holden Illingworth angol úriember készítette el.