Cikk oldal
2017-09-04

Magyar siker az USA-ban

Botépítés a legfelsőbb szinteken
Magyar siker az USA-ban

Egy rövid beszámolóval kezdeném, az előzményekről, és magáról a versenyről.

Földi István vagyok, Salgótarjánban élek, itt születtem, és itt dolgozom. Kb. nyolc éve fogtam először kezemben egy egyedi kézzel készült horgászbotot. Itt kezdődött az egész, annyira megragadott. Magyarországon ezt nem tanítják - voltak kezdeményezések, de kudarcba fulladt - amit tudok, azt mindent az internetről, és saját magamtól tanultam. Rengeteg internet előtt töltött idő, sok levágott minta, még több gyakorlás. Mára eljutottam arra a szintre, hogy más embereknek is készítek botokat. Elképesztő dolgokat lehet művelni egy horgászbottal.

Minden évben kiírják az USA-ban, Winston Salemben - horgászberkekben csak super bowl-ként emlegetett - egy nagyszabású horgászshow keretében, a világ botépítőinek bajnokságát. Így volt ez az idén is, melyre én is neveztem. Lenyomtam az enter billentyűt, kaptam egy kódot, mellyel megrendeltem a bottestet. Mindenki egyformát kapott, csupán színt lehetett választani. A botról semmit nem lehetett tudni, ezzel akkor szembesültem mikor megérkezett. Egy négy részes 2,7 méteres fehér - mivel fehéret választottam - CTS volt, a világ egyik legjobb botteste. „Suhogtasd meg, és építs rá, amit gondolsz!” - volt a versenykiírásban.

Magyar siker az USA-ban
Magyar siker az USA-ban

Nos, ezen horgászshow keretében kerültek kiállításra a világ minden részéről készült botok. A teljesség igénye nélkül, neves horgászbotépítők küldték el munkáikat, USA-ból, Ausztráliából, Tajvanról, Portugáliából, Németországból, és Magyarországból. Mindenkinek egy kódszáma volt, nem tudták kié a bot. A nézői szavazatok harminc-, a szakavatott zsűri véleménye hetven százalékban számított. A bírák véleménye: Kiváló hibátlan munka, néhány igen bonyolult szövéssel. Egy álmom vált valóra, a harmadik lettem. A VILÁGON A HARMADIK.

Magyar siker az USA-ban
Magyar siker az USA-ban

Én a kapott bottestre egy Magyarország témájú - az ország nemzeti színeivel, valamint szülővárosom címerével - építést készítettem. A bot jellege egy édesvízi, part menti, könnyű jiges süllőző pergetőbot.

Magyar siker az USA-ban
Magyar siker az USA-ban
Szerző: Földi István
Szólj hozzá:
snapper#1 2017. 09. 12., 19:15Gratulálok, gyönyörű a bot! További sok sikert!!!:)
halasFoldi#2 2017. 09. 10., 21:39Köszönöm mindenkinek!
domolykoko#3 2017. 09. 10., 15:34Szia Titusz!

Itt fel tudod venni a kapcsolatot az Úrral:
https://m.facebook.com/istvan.foldi.52
Titusz#4 2017. 09. 10., 13:36Ez igen. Gratulálok. Az úriemberrel hogyan lehet felvenni kapcsolatot??
feketesuger#5 2017. 09. 05., 21:00Gratulálok!!!!
Frankie45#6 2017. 09. 05., 15:56Grat! Szép munka!
jazon#7 2017. 09. 05., 08:22Gratulálok hozzá. Bár a nemzeti színek használata és a Salgótarján kicsit árulkodó a készítő nemzetisége szempontjából :-D
összes hozzászólás megtekintése »
A halak színét a bőrükben termelődő különféle színsejtek aránya határozza meg. Ha egy faj irharétegében nagy mennyiségű guanin termelődik, akkor a hal színe ezüst lesz. Ha melanin sejtekből van több, fekete vagy barna lesz a bőrszín. Sárga szín akkor fordul elő, ha a xantofill színsejt dominál, míg piros akkor, ha az eritrofill van nagyobb számban jelen.