Megdolgoztattuk a Shimanokat
Négy rakóssal kétszáz kiló!
Korábbi teszthorgászatai során a Rameau Shimano tesztcsapat a híres francia Rameau etetőanyag családot tesztelte különféle halak és vízterületek horgászata során. Ezúttal szakítva a hagyományokkal nem elsősorban a Rameau termékek kipróbálása volt az április teszt célja, hanem a Shimano cég rakós botjainak kipróbálása nagytestű halak horgászatánál.
Gumicukrot az aranyhasúnak
Paksi potyeszok bolognaival és feederrel
Előző cikkünkben folyóvízi keszegezésre kísértük el Rameau-Shimano horgászcsapatot a Dunára, ahol hazai vizeken próbálhatták ki a francia Rameau cég etetőanyagait és a kitűnő Shimano termékeket. Sorozatunkat folytatva ezúttal egy kisi pontyozásra utaztunk Paksra, a nagyon jól halasított Kondor tó partján próbáljuk ki szerencsénket.
The Source bojlival horgásztam
Pölöskei pontyok
Régóta terveztem a horgászatot a híres-hírhedt pölöskei tõzegtavon. Ott, ahol megállíthatatlan pontytorpedókkal és zsinórszaggató amurokkal akadhat össze a horgász.
A pölöskei tõzegtó egyedülálló Magyarországon. A gyönyörû természeti környezetben fekvõ 164 hektáros vízterület telis-tele van akadályokkal, víz alatti eldõlt tuskókkal, és gyakran még a legfelkészültebb, sokat látott horgászoknak is nagyon nagy kihívás.
Match, feeder és rakós technikával
Ultrabait Soft Feed Pellet 4 mm
Ki ne ismerné az Ultrabiteot, az utóbbi évtized talán legforradalmibb csalogatóanyagát a horgászatban. A feromon tartalmú fiolákat aminosavakkal, étvágyfokozó anyagokkal, alkoholban oldott állapotban. Nem kell mást tenni, mint valamihez hozzákeverni. Ráadásul, ha ezt, egy amúgy is fogós pelettel tesszük, kettős a hatás, kész a szupercsali. A halak számára könnyen emészthető, túllakottság érzetet nem keltő fehérjebomba az Ultrabait Soft Feed Pellet (USFP).
Folyóvízi horgászat dévérekre és jászokra a Dunán
Egy viharos nap margójára
Még a kánikulában beszélt meg a Shimano-Rameau Team találkozót a Duna keleti partján, egy Tass alatti partszakaszon, ám a tesztnap reggelére beérkezett hidegfront alaposan megváltoztatta a körülményeket. Az éjszakai eső után, közel tíz fokos lehűlés, és viharos erejű szembeszél valamint tizenöt-húsz centiméterese hullámok fogadták a csapatot. A horgászat azonban így sem maradhatott el, és az eredmény meg is lett, egy dézsa hal formájában.
Könnyen elkészíthető, egyszerű receptek állóvízre, vegyes halösszetételre, nyári vízhőmérsékletre
Hajdú Lívia RAMEAU gyári alapanyagokból összeállított mesterkeverékei, receptjei:
Két általam igen kedvelt receptet osztanék meg Veletek. Nagyszerűségük egyszerűségükben rejlik. Mind gombócos és mind pedig etetőkosaras etetésre is alkalmasak. Jó pontyozást kíván Gyulagábor.
Árpád híd
Horgásszunk Dynamite-tal 4.
Festői háttér a Parlament sziluettje. A reggeli ködös-párás Duna-partkövei között pakolászunk. Feri barátom meghívására jöttem ide, az Árpádhíd alá. A meder itt sóderes, szinte akadómentes. Csak egy-egy nagyobbkő fekszik a törés mögött. Alkalmanként nagyszámú horgász vallatja ahelyet, néha kiemelkedő eredménnyel. Azonban – ahogy az a horgászatbanigaz – egyszer hopp, máskor kopp. Reméljük, most nem így lesz.
Horgásszunk Dynamite-tal!
Mai rohanó világunkban egyre kevesebb a szabadidőnk. Ha végre eljutunk horgászni, természetesen ez alatt az idô alatt is szeretnénk mindig eredményesek lenni. Ehhez nyújt segítséget sorozatunk. Igyekszünk bemutatni különböző vízeken új módszereket, a legmodernebb etetési praktikákat, etetőanyagokat. Ezek küzül is az egyik legeredményesebb termékcsalád a Dynamite Baits termékeit használjuk, amelyek nem véletlenül kaptak Angliában több díjat (A legeredményesebb csali,  A legjobb gyártmány stb.). További információk a termékismertetőben találhatóak, amely pdf formában letölthető.
Ordas
Horgásszunk Dynamite-tal! 2.
II. Ordas
Sorozatunk másodikrészében talán sokak által ismert vízre - kedvenc nagyhalas rakós-botostesztvizemre - Ordasra látogattunk el.
Maconka
Horgászzunk Dynamite-tal! 3.
III. Maconka
3/44. Még jó, hogy este bepakoltam mindent az autóba. Nemsok kedvem lennehozzá. A város még alszik. A sárgán villogó jelzôlámpákon át gyorsanhaladok. A hajnal már az M3-on talál. Irány Maconka, a híres tározó. Autóm egykedvûen duruzsol. A feketeséget csak az úton felvillanószaggatott, fehér vonalak ritmusa töri meg. Nem sietek, a mai nap ahalaké. A nagy víz szürke ruháját épp fehér lepelre cseréli a hajnalpárája. A kelő nap a domb mögül lassan átrágja magát rajta. Éles, vörös fényével ébreszti a környéket. Milliónyi gyöngy ragyog fel a gátoldalban. Sok ezer pókhálón csillan meg a harmat. A szemben lévő félsziget felől hangokat hoz a víz. Lassan előtűnik a sima víztükör. Egy-egy loccsanás jelzi, a halak is felébredtek már.
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 tovább »
Mivel a halak szájában nyelv helyett csak egy nyelvcsonk található, csak nagyon kevés ízlelőbimbó helyezkedik el. Ezzel szemben bizonyos halfajoknál az ízek észlelésére a bajuszszálakon található számos receptor felel. Ilyen például a ponty is, melynek bajuszszálai mellett a hasán is találhatók ízlelőbimbók. A legtöbb hal így a ponty is, különbséget tud tenni a sós, édes, savanyú és keserű ízek között.