Cikk oldal
2016-02-09

Pergető álom...

...a Marina sétányon
Pergető álom...

Nem. Most nem mártom tollam epébe, hogy cinikus sorokkal szórakoztassam a nagyérdeműt, csupán mesélek. Mesélek valakinek az álmáról. Egy ugyan olyan álomról, amelyet mindannyian dédelgetünk magunkban valahol, hogy majd egyszer, majd egyszer, majd mindenképp... Kisebbek, nagyobbak, álmodni ki mekkorát mer, de legyen ez a mese tanulság, mert ez, egy valóra vált álom története. Persze úgy, ahogy én láttam...

Pergető álom...

Pergető álom...

Pergető álom...

2013-ban Bécsben, az EFTTEX-en szúrtam ki a pont innen, a pecáról ismerős arcú, pergető vb-t megjárt pacákot. Szines versenypólóban, egy langaléta külföldi versenyhorgásszal hol az egyik, hol a másik standon tűntek fel és hosszadalmasan tárgyaltak. Nehéz volt nem észrevenni őket a nap folyamán bazi nagy P21 felirattal hátukon, amit addig csak rikkancs sárga, teleszkópos, ütésálló botvédőn láttam. Jól van, akkor ez nemsokára beszerezhető lesz otthon is, gondoltam!

Pergető álom...

Pergető álom...

Varga Pali
Varga Pali

Aztán eltelt majd egy év. Téli, tiszai süllőfogó kupán hallottam felőlük ismét. Zoli és Kitti mesélt Varga Paliról meg a Wobblerek.com webáruházról, ezüstösen csillogó csalis csomag rengeteg felett, hálásan. Nagyvonalúan legyintettem az értelmezhetetlen színkombinációkban elém tárult Awaruna rengetegre, de sokkal kevésbé arra, hogy közülük valamilyen rózsaszínnel rettenetesen elvert mindenkit Barbi, miközben szemüvege mögül bájosan mosolygott, „én szóltam!”.  A HIT-ből a SYMA-ba költözött tavaszi kiállításon találkoztam velük ismét. Egy picike ékszerdobozt varázsoltak az általam szóval tartott medence tőszomszédságába, ahova lázasan rohangásztak  a pergető horgászok „láttad? láttam hát! van még?” felkiáltások közepette. Érthető volt a siker. A Wobblerek .commal húztak egy új mércét a pergetésben és én ezt nem a hozzáférhető csalik fogósságán értem. Volt Paliéknál szinte minden, ami addig egyszerre, együtt soha sehol sem és mindez olyan köntösben, ahogy magam is a számomra oly fontos pergetést helyeztem. Az őszre kétszer akkora standdal érkeztek. A nyüzsgő és lelkes csapat is jócskán felduzzadt. Mosolygó pergető horgászok szolgálták ki a látogatókat és külföldi csibészek fogdosták a fekete sügéreket vizünkben. Tanultunk. És tátottuk a szánkat. Itt beszélgettünk talán először igazán mélyen.

Pergető álom...

Pergető álom...

Pergető álom...

Aztán sok ezer kilométert utaztunk együtt, felváltva fogva a kormányt, de épp csak pihenve, hisz sok volt a téma. A peca, a pergetés, a csalik, a halak, a felejthetetlen sztorik és... az első kartondoboznyi csali története, amellyel az egész az EFTTEX után kezdődött.

Pergető álom...

Pergető álom...

Pergető álom...

Aztán valamikor felmerült egy budapesti bolt gondolata is. Egy olyané, ami még nem volt. Csak pergető cuccok, végelláthatatlan mennyiségben! Merész gondolat! Dédelgetett álommá vált, amelyhez, hogy valóra váljék kellett egy gyermekként sokszor elpáholt igaz barát, akinek hajdanán a kezéből a szomszédtól kapott lekváros kenyeret is kilökték, csak hogy hálával emlékezhessen máig legjobb pajtására. Jocibarát (nem jósol, számol), meglepő, de szintén horgász, először ugyan egy picit vacillált, de belátva,- most verés nélkül – hogy az ügy jó, melléállt és véletlenül –szerintem- egy gyönyörű helyet is talált. Csak bontani kellett, meg vakolni, hogy legyen elég hely, picit több mint 120 négyzetméter, meg festeni, meg szerelni, mert hát van már most 2547 féle wobbler, több mint 100 féle bot. Az szép! Van továbbá 3897 féle plasztik, meg több száz vas, hogy a kiegészítőket ne is említsem! Sok meló volt, de egy decemberi estén elkészült és a másnapi nyitásra készen állt egy pergető álom, mely valósággá vált!

Pergető álom...

Pergető álom...

Pergető álom...

A mese ennyi. A történet pedig halad. Nincs még kész, ám a képek magukért beszélnek. És kell-e hozzá még egy gondolat? Ha pergetsz, egyszer el kell jönnöd, hogy megértsd, amit két éve hallgatok „a magyar pergetőknek is legyen egy olyan hely, ahol van minden, ahol kapni mindent, hogy úgy pergethessenek, mint a külföldi nagyok”!

Pergető álom...

Pergető álom...

Köszönünk mindent a mellettünk álló hölgyeknek és a lelkes Pro Team tagoknak, akik nélkül ez nem valósulhatott volna meg!

Szabó Zoltán
Képek: Kozma Gergely, Szabó Zoltán
Szólj hozzá:
nsanyi61#1 2016. 02. 11., 14:00Voltam már az áruházban, interneten is többször rendeltem már, nagyon megvoltam elégedve a kiszolgálással, tanácsadással, de engedtessék meg nekem itt egy de: Az áruház facebook oldalán reggel feltesznek egy hírt, hogy például a mai napon a 4"-nál nagyobb gumihalakra 15% engedmény van a mai napon.A weblapon ugyanakkor ez az akció nincs. Ha Budapesti lennék, akkor még munka után, ha időben értesültem róla, zárás előtt még beeshetnék vásárolni. De mit csináljak, ha vidéki vagyok? Akkor ez most Budapest első Pergetőáruháza, vagy az ország első Pergetőáruháza? Mert az utóbbi esetben
megkülönböztetés van a Budapestiek javára.
Sanyi
Novi#2 2016. 02. 09., 20:44Zé majesztró :)
szép lett, jó lett /?? majd megnézem/, sikereket ;)
>;-))
Insulator#3 2016. 02. 09., 16:24...és én ezt már élőben is láttam. Grat mégeccer!!! :-)
összes hozzászólás megtekintése »
Szakírónk
A süllő háromnyaras korában éri el a kifogható méretet, mely 30 cm.