Halhegyek
Három plusz kettő?!
A Csomótűrés rovatban a peca.hu olyan témáknak ad helyet, amik nem kifejezetten a horgászattal, az akcióval, a módszerekkel, az ötletekkel, vagy a történetekkel kívánnak szórakoztatni, sőt, lehet, hogy nem is lesz szórakoztató a szó szűkebb értelmében az, ami itt olvasható. Mondhatni kifejezetten bosszantó dolgokat találunk meg, és tálalunk a magunk módján, természetesen azzal a nem titkolt céllal, hogy az olvasók véleményét is olvashassuk az adott üggyel kapcsolatban.
A horgászat élt, él és élni fog
Újságok az ötvenes évekből
Néhány hete egy horgászcimborám azzal keresett meg, hogy megajándékozna néhány régi horgászújsággal, ha érdekel a dolog, és tudok nekik helyet szorítani. Persze, hogy igent mondtam, hiszen nem csak a hetvenes nyolcvanas évek bekötött évfolyamairól volt szó, hanem része volt a gyűjteménynek néhány példány az ötvenes évekből is.
« vissza1 | 2 | 3 | 4
 
A viza tengeri hal, kizárólag ívásra vonul az édesvizű folyókba. Az 1970-ben felépült Vaskapu erőmű megépülése óta az utolsó regisztrált dunai vizát Paksnál fogták 1987-ben. Ez a példány 3 méter hosszú és majd 200 kg súlyú volt.