Cikk oldal
2017-12-07

Boltokban a decemberi Pecavilág!

Ne maradjon le róla!
Boltokban a decemberi Pecavilág!
A decemberi szám már az üzletekben! 64 oldalnyi tömény horgászat, melyet hazai íróink mellett számos külföldi szaktekintély prezentál. Tekintsen be Ön is a peca világába!


Ízelítő a tartalomból:

November 4-én Balatonfüreden már negyedik alkalommal számoltunk be a horgászszövetségek és egyesületek képviselői, a helyi polgármesterek és a sajtó előtt a cég aktuális helyzetéről, sikerekről, nehézségekről. A jelenlévők megismerhették a jövő évi horgászrend tervezett változtatásait, melynek véleményezésére idén is lehetőség nyílik.
Boltokban a decemberi Pecavilág!Évzáró horgászatnak egy ötnapos bojlistúrát terveztünk csapattársaimmal. A szokatlanul meleg időjárás nem nekünk kedvezett, és bár sejtettük, hogy tapasztalatainkat megfelelő csaliválasztással kombinálva nem fogunk alulmaradni, a végeredmény minden várakozásunkat felülmúlta.
Boltokban a decemberi Pecavilág!A következő pár gondolatban a ködös Albionból származó, úgynevezett bomb feeder horgászmódszert szeretném bemutatni. Az angol feeder-boszorkánykonyha újabb találmánya ugyanis nem csupán az intenzíven telepített kis kockatavak fegyvere, de a finomszerelékes- és a methodtechnika nemes ötvözete is egyúttal.
Boltokban a decemberi Pecavilág!A kenyérrel történő horgászatnak igen sok válfaja létezik, én ezúttal azt szeretném bemutatni, amivel az elmúlt pár évben számos hideg vízen rendezett versenyt megnyertem.
Boltokban a decemberi Pecavilág!Vannak a pergetésben kulcsfontosságú időpontok, ilyen például a mindenki által ismert napkelte és napnyugta. De valószínűleg többen belefutottatok már – ahogyan én is – teljesen indokolatlan, hirtelen jövő aktivitásba. Aztán, ha jobban elgondolkodunk rajta, rájöhetünk, hogy nem is olyan indokolatlan, és nem is a semmiből jövő rohamok ezek…
Boltokban a decemberi Pecavilág!Nem kérdés, hogy horgászat szempontjából a tél az év legkeményebb időszaka, különösen, ha pontyot akarunk fogni. Több nehézséggel is dacolnunk kell: a víz hőmérséklete folyamatosan csökken, az éves átlagnál sokkal rövidebb ideig tart a világosság, és a halak is jóval rövidebb ideig aktívak.
Boltokban a decemberi Pecavilág!Köztudottan az ősz a Duna legeredményesebb évszaka, mert a hűlő vízben ilyenkor csapatokba álló márnák és keszegek számára egyre kevesebb kajáért egyre nagyobbá válik a verseny. Ezekre a halakra azért is megéri feederbottal horgászni, mert a sodrásban még egy kisebb testű egyed fárasztása is élményszámba megy. Számomra már a tavaszi és a nyári dunai pecák is sok szépet adtak, így ahogy beköszöntött a hidegebb periódus, nekivágtam a folyónak.
Boltokban a decemberi Pecavilág!Ebben a hűvös őszi-téli időben jó visszaemlékezni egy kicsit a nyárra, pláne, ha halfogás is köthető hozzá. Egy ilyen kánikulai horgászat jutott éppen eszembe, ahol nagyon sok pontyot sikerült fognom. A csali nem volt más, mint a kukorica… nagyon sok kukorica.
Boltokban a decemberi Pecavilág!Tiszta víz és intenzív horgásztó – ezt a két fogalmat nem igazán szoktuk egy mondatban említeni, de az évnek ebben a szakában, amikor a halak jóval kevésbé aktívak, a víz tisztasága is egy fontos tényező lehet, olyan tényező, ami véleményem szerint komolyan befolyásolhatja a fogási eredményt.
Boltokban a decemberi Pecavilág!Kedves hal számomra a csapósügér. Személyes ranglistámon ott van az első négyben, azt bizton állíthatom – a süllő, csuka és harcsa mellett. Vonzódásom e szép kis ragadozóhoz a többi kedvenc mellett kirívó lehet. Ezt a halat talán nem a méretei miatt kedveljük annyira. Horgászatában van viszont valami olyan megragadó motívum, ami miatt kedvelt célpontja lett sokunknak. Régi vágyam volt egy igazi skandináv hangulatú sügérezés, ahol végre felülmúlhatom szerény 64 dekás egyéni csúcsomat e halfajból – csak éppen hazai körülmények között.
Boltokban a decemberi Pecavilág!Az előző fejezetben bemutattam egy alapvető és véleményem szerint kezdők számára éppen ideális műcsalikat, a lágy plasztikokat. Ezek viszonylag olcsók, kreatívan használhatók, és persze roppant eredményesek is. Sajátosságuk, hogy számtalan módon felkínálhatjuk őket, már-már zavarba ejtően sokféleképpen.
Boltokban a decemberi Pecavilág!Rendelje meg a Pecavilág magazint

MEGRENDELEM

Az előfizetés megrendelhető telefonon, illetve levélben is:

Telefonon: 061/237-50-60

Sprint Kft.
1137 Budapest
Újpesti rakpart 7.
Szólj hozzá:
Szakírónk
A csuka szinte egész évben táplálkozik, kivétel ez alól az ívás illetve a fogváltás időszaka, mely a nyári hónapokban esedékes. Ez a fiziológiai folyamat egy hónapig tart és teljes böjtre kényszeríti ezt az egyébként falánk ragadozót. Ennek ellenére a csuka hazánk egyik leggyorsabban fejlődő hala, ideális esetben akár 200 nap alatt is elérheti a 45-50 cm-es hosszt.