Cikk oldal
2017-11-06

Boltokban a novemberi Pecavilág!

Ne maradjon le róla!
Boltokban a novemberi Pecavilág!
A novemberi szám már az üzletekben! 64 oldalnyi tömény horgászat, melyet hazai íróink mellett számos külföldi szaktekintély prezentál. Tekintsen be Ön is a peca világába!


Ízelítő a tartalomból:

Néha szeretek kilépni a komfortzónámból, és új kihívásokat keresni, és mivel szerencsére Norbi barátom is hasonlóan gondolkodik, ezért most ketten vettük üldözőbe a nehezen fogható halakat. Egy olyan szituációt választottunk, amikor a frontváltás között kevesebb, mint 24 óra telt el, és az időjárás is folyamatosan változott. Nehéz nap volt, de megérte…
Boltokban a novemberi Pecavilág!A Balatonról sokaknak csak a nyári strandszezon és a szabadtéri fesztiválok jutnak eszébe, gyakran még horgásztársaink sem tekintenek rá – vagy csak fenntartásokkal – potenciális horgászvízként. Pedig igenis lehet az, ha az ember rászánja az időt, és egy kicsit megismeri ezt a csodálatos vizet.
Boltokban a novemberi Pecavilág!A folyóvízi rakózás nemcsak nehéz feladat, de fizikálisan is kemény munka, ám cserébe – kellő odafigyeléssel és egy kis helyismerettel – szép zsákmányra lehet szert tenni. Az utánpótlás korosztályban vitézkedő és magyar bajnoki címet is szerző Vidó Rolit kísértem el ezúttal a Hármas-Körös békésszentandrási duzzasztó alatti szakaszára.
Boltokban a novemberi Pecavilág!November… A hajnali mínuszok után olykor még megmutatja magát a nap, de már közel sincs olyan ereje, mint októberben. Igaz, talán arra még elég, hogy délutánra kicsalja a sekély vizekbe a ragadozókat egy kis felmelegedés reményében. Ebben az írásban a part menti kisvizek meghorgászásában szeretnék néhány tanáccsal szolgálni.
Boltokban a novemberi Pecavilág!Az Újpesti-öböl a főváros északi felén helyezkedik el a Népsziget, illetve Pest közé ékelődve. Talán ki is lehet jelenteni, hogy a budapesti Duna egyik legintenzívebben horgászott területe, ahol a rohanó folyó halai szinte mind megtalálhatók. Itt azonban mégsem kell a gyors áramlatokkal, szerelékmarasztaló kövekkel dacolnia az ide látogatóknak, hiszen a víz szinte áll az öbölben. Legtöbbet zömében pergetőktől hallottam róla – ugyanis szép ragadozóállománya révén szinte minden műcsalikkal horgászó ismerősöm megfordult már itt – én azonban biztosra vettem, hogy élnek itt gyönyörű békés halak is. Mit ad Isten, épp egy pergetés alkalmával jött az ötlet, hogy rápróbáljak a pontyok becserkészésére.
Boltokban a novemberi Pecavilág!E sorokat nem a megrögzött, trófeaméretű zsákmányra vadászó, és nem is a rekreációs céllal pergető sporttársak figyelmébe ajánlom, hanem azok számára, akiknek a pergetés elengedhetetlen velejárója a folyamatos és töretlen fejlődés, fejlesztés, agyalás.
Boltokban a novemberi Pecavilág!Noha már javában ősz van, ezzel az írásommal még hadd idézzem meg a nyár szépségeit, ugyanis, mint minden évben, idén is több hetet töltöttem a magyar tengeren, és egyfajta általános horgászattal próbáltam minél többféle halat horogvégre csalni.
Boltokban a novemberi Pecavilág!A Pellet Cone (pelletkúp) egy nagyon eredményes módszer eszköze, mely különösképpen a lehűlő, vagy hideg vizek horgászatánál lehet komoly segítség. Amikor egy-két kapás versenyek eredményeit döntheti el, vagy egy egyszerű hobbipecán ezen múlik, hogy vizes lesz-e a merítőnk, vagy sem. Nos, ilyenkor lehet akár sorsdöntő, hogy ismerjük-e ezt a hasznos kis kiegészítőt.
Boltokban a novemberi Pecavilág!Az elsősorban kezdőnek szóló sorozat újabb fejezetéhez érkezett, a műcsalikhoz. Ezek tárgyalását pedig azzal a kategóriával kezdem, mely ideális a pergetőhorgászat elsajátításához. Magam is ezekkel a viszonylag olcsó, könnyen kezelhető, lágy, szilikonalapú féreg- és halutánzatokkal csöppentem bele ebbe a misztikusnak hitt világba tizenéves gyerekként.
Boltokban a novemberi Pecavilág!Kihagyhatatlan kedvezmények, lebilincselő látnivalók, neves horgászok szerte a világból – érdekes programokkal és rengeteg újdonsággal jön november második hétvégéjén a kilencedik PontyShow!
Boltokban a novemberi Pecavilág!Az intenzív tavakon való partszéli horgászat megváltozott, de létezik egy rendkívül hatékony módszer, amely 12 hónapon át remekül működik.
Boltokban a novemberi Pecavilág!A keszegfélék az évek során számos győzelemhez segítettek hozzá mesterséges tavakon. Olyan napokon, amikor nehezen megy a peca, vagy a kifejezetten fehérhalas versenyeken ezekre horgászom végig a versenyidő alatt. Más alkalmakkor viszont csak a nap egy rövidebb szakát szánom rájuk, hogy teljen a szák, amíg arra várok, hogy beinduljanak a pontyok.
Boltokban a novemberi Pecavilág!


Újabb rekordok, elképesztően izgalmas pillanatok, eredményesnél eredményesebb csapatok és fantasztikus pontykavalkád jellemezte az V. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászversenyt, amelyről elmondható, hogy ezzel a megmérettetéssel történelmet írt.
Boltokban a novemberi Pecavilág!Rendelje meg a Pecavilág magazint

MEGRENDELEM

Az előfizetés megrendelhető telefonon, illetve levélben is:

Telefonon: 061/237-50-60

Sprint Kft.
1137 Budapest
Újpesti rakpart 7.
Szólj hozzá:
Szakírónk
A compó a magyar vizek orvoshala. Onnan kapta ezt az elnevezést, hogy a bőrén lévő nyálkahártya más halak sérüléseit képes begyógyítani, amennyiben azok nekidörgölik testüket.