Cikk oldal
2017-01-03

Boltokban a januári Pecavilág!

Ne maradjon le róla!
Boltokban a januári Pecavilág!
A januári szám már az üzletekben! 64 oldalnyi tömény horgászat, melyet hazai íróink mellett számos külföldi szaktekintély prezentál. Tekintsen be Ön is a peca világába!


Ízelítő a tartalomból:

2016-ban fordult elő először, hogy a teljes szezonban lehetőségem nyílt használni a Big Carp Baits termékeit. Az elmúlt 12 hónapnyi közös munkával a hátam mögött biztonsággal kijelenthetem, hogy az egyik legkomplexebb, minden békéshalas horgászati módszert lefedni tudó csalicsaládot ajánlok a figyelmetekbe.
Boltokban a januári Pecavilág!A horgászatok sikerességét – legyen szó békés- vagy rablóhalhorgászatról – döntően befolyásolja az előttünk elterülő mederfenék és vízoszlop ismerete, illetve az ahhoz igazított eszköz és módszer alkalmazása. A meghorgászandó vízterület feltérképezésére a „manuális” megoldásokon kívül elsősorban a halradarok hivatottak segítségünkre lenni, ám ez többnyire csak a csónakos horgászok kiváltsága – volt idáig. A modern világ okos eszközei (telefonok és táblagépek) és a vezeték nélküli hálózatok segítségével olyan halradarokat sikerült megalkotni, amelyekhez nincs szükség csónakra, akár a zsebünkben is elférnek, és a használatuk pofon egyszerű, mindemellett pontos képet adnak arról, hogy mi is található előttünk a vízben. Bemutatom a Deeper okos halradarokat.
Boltokban a januári Pecavilág!A 2017-es csaliújdonságainkat próbáltam ki tesztcsapatunk utolsó, extrém hideg időjárás közepette tett látogatásakor. Kedvenc horgászvizemen rengeteg tapasztalatot szereztem már, így a helyismeret és a megfelelő technika a tarsolyomban volt, a kérdés csak az maradt, hogy a horgon lévő finomság hogyan működik a dermesztő fagyban.
Boltokban a januári Pecavilág!A téli hónapok általában egy olyan időszakot jelentenek, amikor sok horgász elpakolja a botjait, és igyekszik más tevékenységekkel tölteni szabadidejét. Véleményünk szerint vétek ezt tenni, hiszen ha belegondolunk, néhány apró változtatással és az elvárásaink realitáshoz való igazításával bizony lehet részünk ilyenkor is élményekkel teli horgászatban. A tél vége felé, amikor már hosszabbodnak a nappalok, még akár egész jó fogásokkal kecsegtető horgászatok is összejöhetnek. Maurice Keulen ma egy kisméretű, zárt vízen próbálkozik, így lehetőségünk adódik, hogy bepillantsunk a válla felett a horgászatába.
Boltokban a januári Pecavilág!Szokták mondani, hogy az évek nem telnek el nyomtalanul, elsősorban az öregedésre való célzattal, de egy horgászra vetítve is igaz. Ugyanis egy horgászesztendő elteltével egyre több gyakorlattal, tapasztalattal, tudással rendelkezünk. Ilyenkor vissza szoktam gondolni az elmúlt év történéseire, fogásaira, sikereire.
Boltokban a januári Pecavilág!Érdekes az élet, közel két hónap kihagyás után a sors úgy hozta, hogy három teljesen más jellegű vízen horgásztunk sügérre. Társam – szokásához híven – minden alakommal drop-shot módszerrel, jómagam leginkább cheburashkával és hagyományos jiggel próbáltam becsapni a csíkos kis vitézeket. Szerintetek milyen eredménnyel zárult a módszerek csatája?
Boltokban a januári Pecavilág!Ez év májusában a kőbányai betondzsungel kis oázisában található Guttman-tavon tettem látogatást, ami a vártnál sokkal gyengébben sikerült. Az akkori alkalmatlannak vélt feltételek, illetve a becsületvágy hajtott, hogy tegyek még egy próbát, hátha kiköszörülhetem a csorbát, így hát ígéretemhez híven visszatértem…
Boltokban a januári Pecavilág!A vidék békés nyugalmában a vízparton ülve, a friss levegő minden lélegzetre megtölti a tüdőd, a madarak fenséges éneke simogatja a füled és az elméd, feledtetve a magad mögött hagyott munkahét gondjait – minden bizonnyal ez a kép él minden nem horgászó képzeletében rólunk, őrült horgászokról. Az igazság azonban ettől igen eltérő is lehet, biztos vagyok benne, hogy sok természetes vízi horgásznak voltak olyan pillanatai a parton, amikor felment a vérnyomása, a fejében lüktettek az erei, és egy dühhullám szaladt végig a testén a hal megakasztása által okozott túláradó izgalom következtében. Honnan tudom mindezt? Onnan, hogy nagy az esélye annak, hogy a legtöbb finomszerelékes horgász élete egy adott pillanatában megpróbálkozott a kenderrel való horgászattal.
Boltokban a januári Pecavilág!A – szó szerint – szürke hétköznapok csak nem fogynak el… Ha egynek a fejét levágom, rögtön rám tör két újabb. A követelések, törtetések és a pozíciókért való örökös hajsza világában idegenként funkcionálok, és még szombaton is a hét elejének könyörtelen szorításában érzem magam. Vágyakozva nézegetem a komoran ballagó vén folyót autóm ablakán keresztül, mikor az látótávolságba kerül, és minduntalan megfogadom magamnak; ez így, ebben a formában csak átmeneti állapot lehet.
Boltokban a januári Pecavilág!Van egy tó Baranyában, ahová majdnem lehetetlen nem egyesületi tagként bejutni egy jó kis pecára, nem különben annak, aki pergetni szeretne. A már-már misztikus, titkos kódjelekkel működő közösség tagjainak száma ugyanis akkor emelkedik pontosan eggyel, ha a tóparton megöregedett rangidős horgász boldogabb dimenziókra cseréli e földi küszködést. De mivel vele meg szegényebb lett éppen a horgásztársadalom, a létszám mégsem tud szaporodni soha – hát kis túlzással, persze. Nos, egy ilyen valószerűtlen lehetőség jött velem szembe mégis, íme.
Boltokban a januári Pecavilág!Ezt a versenysorozatot kilenc évvel ezelőtt azért hoztuk létre, hogy átgondolt, jól megtervezett, profi keretet adjunk a pergetés szerelmeseinek egy jó hangulatú, egész évet felölelő megmérettetéshez. A résztvevők tekintetében a sorozat „kettő az egyben” funkciót tölt be, hiszen minden egyes verseny önálló forduló, illetve a bajnokság (6 forduló) része is. Ennek megfelelően a mezőnyben találkozunk profi horgászokkal, akik a végső, összetett kupáért, díjakért és az elismerésért szállnak harcba, illetve a csak egy-egy verseny iránt érdeklődő, tanulni vágyó (esetenként a profikat megfricskázó) versenyzőkkel is.
Boltokban a januári Pecavilág!Rendelje meg a Pecavilág magazint

12 hónapra 5300 Forintért

MEGRENDELEM

Az előfizetés megrendelhető telefonon, illetve levélben is:

Telefonon: 061/237-50-60

Sprint Kft.
1137 Budapest
Újpesti rakpart 7.

Szólj hozzá:
Szakírónk
A jól bevált harcsázó technika a kuttyogatás ősi magyar horgászmódszer!