Cikk oldal
2017-07-06

Boltokban a júliusi Pecavilág!

Ne maradjon le róla!
Boltokban a júliusi Pecavilág!
A júliusi szám már az üzletekben! 64 oldalnyi tömény horgászat, melyet hazai íróink mellett számos külföldi szaktekintély prezentál. Tekintsen be Ön is a peca világába!


Ízelítő a tartalomból:

A menyhalról minden horgász tudja, hogy folyóvízi hal, legalábbis itthon, ha valaki menyhalazni indul, akkor valamely nagy folyónk felé veszi az irányt. De akkor hogy jön a menyhal a Balatonba? Erről lesz szó az alábbiakban.
Boltokban a júliusi Pecavilág!Egy olyan tavat kerestem fel ezúttal, ahol a Big Carp Baits-es pályafutásom előtt sokat pecáztam, viszont kevés sikerélménnyel. Most úgy gondoltam, itt az ideje itt is próbára tenni a termékeinket. A végeredmény engem is meglepett.
Boltokban a júliusi Pecavilág!A mai modern pontyhorgászatban a kiegészítő kellékeknek igen széles tárháza áll rendelkezésünkre. Legyen szó csaliimitációkról, szerelékekről, vagy szerszámokról, zavarba ejtően sokféle termékkel találkozhatunk a boltok polcain. A választás így meglehetősen nehéz is lehet, ebben próbálunk tehát most segítséget nyújtani. A Carp Spirit szinte minden csalizási módszerhez ajánl alternatívát, legyen szó akár magukról a csalikról, vagy a szerelékek elkészítéséhez szükséges eszközökről.
Boltokban a júliusi Pecavilág!Egy igazi gyöngyszem rejtőzik az otthonomtól alig 10 km-re Tordason, mely hosszú évekig el volt dugva a világ szeme elől, mivel Magyarország egykori első emberének, Kádár Jánosnak készítették. Természetesen mára látogatható és horgászható, eldöntöttem hát, hogy felkeresem magam is.
Boltokban a júliusi Pecavilág!Gyakran a nagy távolságra való horgászat lehet a siker kulcsa, így joggal érdemes beszélni róla, mikor, miért és hogyan csináljuk. Egy horgászat keretében igyekszem is ezeket bemutatni.
Boltokban a júliusi Pecavilág!Bármilyen módszerről beszélünk, egyik legfontosabb láncszem maga a horog, ennek ellenére igen kevés szó esik róla. Ezért aztán sokan talán nem is gondolnák, hogy egy helyesen kiválasztott, jó minőségű horoggal sokkal sikeresebbek lehetnének.
Boltokban a júliusi Pecavilág!A Horgászbottal tömegközlekedve sorozattal kapcsolatban a közösségi oldalon sok ötletet kapok, ezek közül a Kis Blero-horgásztó keltette fel leginkább az érdeklődésemet. Csak szépet és jót olvastam róla, ez elég is volt, hogy útra keljek, pedig akkor még nem is tudtam, hogy életem legszebb halát is neki köszönhetem majd.
Boltokban a júliusi Pecavilág!Az idei évben ismét visszatért a Lantos Mix–Nevis Feeder Kupa a tiszakécskei Holt-Tiszára, ahol nagyon nehéz feladat hárult a versenyzőkre: az apró keszegek mellett fontos volt egy-két bónusz halat is a szákba terelni – és ez bizony nem is volt olyan egyszerű.
Boltokban a júliusi Pecavilág!A szemközti oldal előtti vagy a szigetek melletti sekély vízen való horgászat az egyik leghatékonyabb módja a halfogásnak az intenzív tavakon. Ha a megfelelő mélységet eltaláljuk, valamint a szerelék és az etetés is stimmel, a horgászat olyan könnyen megy – angolosan szólva –, mint a borsófejtés.
Boltokban a júliusi Pecavilág!A hínár, sulyom és egyéb vízinövények, de főleg a fonalas alga a pegetőhorgász réme: a műcsali horgára kerülve lebénítja azt, megakadályozva a helyes csalivezetést. A nyár elejére bizonyos vizeinkben felszínig nőve nehezíti a horgászatot, ami sokakat elriaszt, pedig a hínár ugyanakkor a barátunk is lehet. A táplálékhalak tartózkodási helye, de ikráikat is ide rakják, ami ebben az időszakban mágnesként vonzza a rablókat. Ráadásul ez utóbbiaknak is első számú fedezék – csak tudni kell jókor és helyesen meghorgászni.
Boltokban a júliusi Pecavilág!Egy szinttel feljebb lépve az ultra light kategóriához képest, olyan eszközök bemutatásához érkeztünk, melyek nem hiányozhatnak a kezdő pergető arzenáljából. Kisebb vizeken – például öntözőcsatornákon, vagy kis folyókon – egész napos felderítő pecák során, esetleg ha két botot akarunk vinni, kell egy kisebb csalikhoz passzoló, amivel a lehető legszélesebb műcsalitartományban hatékonyan horgászhatunk.
Boltokban a júliusi Pecavilág!Az idei szezonban – az előző évek hagyományaival szakítva – három különálló kupát rendezünk a pergetés szerelmeseinek. Az egyik újdonság az, hogy ezeket a versenyeket nem fűzzük össze komplett bajnoksággá - tehát összetett pontozás és díjazás értelemszerűen nem lesz. Ez a változás kedvet adhat mindazoknak, akik esetleg a profi mezőny láttán nem éreztek magukban annyi erőt, hogy hosszútávon dobogó közelbe kerüljenek, és így talán el sem indultak eddig.
Boltokban a júliusi Pecavilág!Rendelje meg a Pecavilág magazint

12 hónapra 5300 Forintért

MEGRENDELEM

Az előfizetés megrendelhető telefonon, illetve levélben is:

Telefonon: 061/237-50-60

Sprint Kft.
1137 Budapest
Újpesti rakpart 7.
Szólj hozzá:
Szakírónk
A horgászorsót a III. századi Kínában találták fel. Európában mégis csak a XVIII. század folyamán kezdett elterjedni. A multipikátoros orsót Kentucky állambeli George Snyder órásmester gyártotta le először. Az állódobú orsó műszaki tervét Alfred Holden Illingworth angol úriember készítette el.