Cikk oldal
2017-02-27

Boltokban a márciusi Pecavilág!

Ne maradjon le róla!
Boltokban a márciusi Pecavilág!
A márciusi szám már az üzletekben! 64 oldalnyi tömény horgászat, melyet hazai íróink mellett számos külföldi szaktekintély prezentál. Tekintsen be Ön is a peca világába!


Ízelítő a tartalomból:

A hosszú téli álom után nagyszerű érzés megint a vízpartra érkezni. Összerakni a felébresztett felszerelést, és gyermeki örömmel várni, hogy vajon sikerrel járunk-e, lesz-e érdeklődő az elgondolásunkra.
Boltokban a márciusi Pecavilág!Tavaly a Fluo-vit termékcsaládba tartozó etetőanyagok, dipek, fluo sprayk iránt óriási érdeklődés mutatkozott a vásárlók körében. Ez ki is jelölte a fejlesztés irányát, mely szerint tovább kell bővíteni a sikeres kínálatot: megalkottuk tehát a Fluo-vit dumbell csalikat és horogpasztákat.
Boltokban a márciusi Pecavilág!A Dynamite Baits minden évben megannyi kirobbanó újdonsággal rukkol elő a békéshalazók igényeit maximálisan kielégítve. Ezek a termékek a kitanult, már minden csalit szinte cikkszámáról ismerő halakat is képesek elcsábítni. Lássuk, miket kínál a márka idén a finomszerelékes horgászoknak!
Boltokban a márciusi Pecavilág!A feederezés népszerűsége Európa-szerte egyre csak nő. Az angliai Feeder Masters versenynek a versenyhorgásznaptárba való felvételével ez a tendencia pedig minden bizonnyal tovább fog folytatódni. Beköszöntött tehát itt is a grammokért történő versengés kora, mely egyet jelent azzal, hogy a kishalas technikákat is meg kell tanulni.
Boltokban a márciusi Pecavilág!Aki nagyobb kiterjedésű vízre csónakot vásárol, hamar szembesül a kérdéssel, hogy milyen motort válasszon vízi járműve meghajtásához? Nos, természetesen figyelembe kell vennünk a csónakunk, kajakunk, hajónk méretét, tömegét, a vízterület típusát, a naponta bejárni kívánt terület nagyságát, a helyre vonatkozó szabályokat (milyen motort engedélyeznek), és végül a legfontosabbat, a pénztárcánk „kapacitását”. Előző írásomban az elektromos motorokról írtam le a gondolataimat, most a robbanómotorokat veszem górcső alá.
Boltokban a márciusi Pecavilág!Ki ne ismerné az érzést, amikor a rügyező fák, a csicsergő madarak, a napsütés, továbbá minden, ami az ébredő természetet színesíti és alakítja, egyre csak hívogat a szabadba. Hát lehet ennek ellenállni?
Én sem tudtam…
Boltokban a márciusi Pecavilág!Korán jött és nagyon keményre sikeredett a tél az elmúlt években megszokottakhoz képest, mikor szinte át lehetett horgászni az egész évszakot. Ilyen esetben, ha valaki nem szeret lékről horgászni, gyógyírként az elvonási tünetek kezelésére a felszerelés és a holmik rendbetétele marad.
Boltokban a márciusi Pecavilág!A fogd meg és engedd el, azaz catch&release-hullám hazánkat is elérte, és trenddé nőtte ki magát az elmúlt években, különösen a fiatalabb, újabb generáció körében. Itt az idő, hogy a halakkal való etikus, kíméletes bánásmód is elterjedjen, ugyanis nem mindegy, hogy milyen állapotban engedjük szabadon őket. Márpedig a törődés nem csak az ő életben maradásuk, de a közös jövőnk feltétele is.
Boltokban a márciusi Pecavilág!Az idei hideg tél igencsak kedvező körülményeket biztosított a Balaton halainak. A vastag jégpáncél megvédte a telelő állományt a kormoránok kártételétől. Mit is jelent a közel két hónapos jégborítás?
Boltokban a márciusi Pecavilág!Hogyan hozzuk ki a legtöbbet az aranyló szemekből akkor, amikor a víz hőfoka meglehetősen alacsony? Nos, az alábbi gyorstalpaló mesterkurzuson igyekszem részletes választ adni erre a kérdésre, de legalábbis bemutatni, hogy én hogyan csinálom.
Boltokban a márciusi Pecavilág!Egy számunkra ismeretlen vízen először horgászni mindig ijesztő feladat, különösen akkor, ha a szóban forgó illető olyan mentalitású, mint én. Vagyis az utolsó részletig fel akarja térképezni, meg akarja ismerni a lába előtt elterülő vízterületet – annak összes akadóját, törését, gödrét és persze a halak tartózkodási helyét. Ahhoz, hogy ezt véghezvigye az ember, általában hosszú napok kellenek, még akkor is, ha rendelkezésre áll egy halradarral felszerelt csónak…
Boltokban a márciusi Pecavilág!Egy hal alapvető igényeinek listája nem különösebben hosszú. Élelem, biztonság, valamint… ha lehetőségük nyílik évente egyszer-kétszer eleget tenni a szaporodásra sarkalló késztetésnek, akkor már jól is vannak. Mindennapi életük jelentős részében azonban az élelem és a biztonság játsszák a főszerepet. A pontyfélék tipikus tartózkodási helyeit megvizsgálva látható, hogy olyan helyeken töltik szívesen az idejüket, ahol ez a két tényező egyszerre tetten érhető. Akadók, víz fölé nyúló ágak gyakran kínálnak megfelelő rejtekhelyet és védelmet, a növényzet közelében pedig mindig akad könnyen megszerezhető ennivaló.
Boltokban a márciusi Pecavilág!A nagy gumihalas, süllős tapasztalatokról sokaktól olvashattunk már. Na de mi a helyzet a csukákkal? A válasz röviden: természetesen azok se vetik meg a nagyobb falatokat.
Boltokban a márciusi Pecavilág!Rendelje meg a Pecavilág magazint

12 hónapra 5300 Forintért

MEGRENDELEM

Az előfizetés megrendelhető telefonon, illetve levélben is:

Telefonon: 061/237-50-60

Sprint Kft.
1137 Budapest
Újpesti rakpart 7.
Szólj hozzá:
Szakírónk
A halak nem csak a kopoltyúkon keresztül beáramló vízből jutnak oxigénhez. A testüket fedő bőrön keresztül is jelentős mennyiségű oxigént választanak ki a vízből.