Cikk oldal
2016-12-25

Már kapható a Pontyvilág januári száma!

Ízelítő a tartalomból
Már kapható a Pontyvilág januári száma!

Megjelent a Pontyvilág legújabb száma, mely ezúttal is számos hazai és külföldi pontyhorgász élményeit, praktikáit osztja meg a nagyérdeművel....


Shaun Harrison

Hogy megérje kimenni ilyenkor is

Már kapható a Pontyvilág januári száma!

Kíváncsi arra, hogy mikor érdemes bedobni? Percre pontosan? És hogy mit nem érdemes bedobni – mármint etetésként? Kergetett már pontyokat a saját állása felé? Nos, van néhány ügyes húzás, amivel télen is eredményesek lehetünk. Csak el kell olvasni ezt az írást…

Már kapható a Pontyvilág januári száma!

Egyre gyakoribbak a fagyos reggelek – mindezt egy számomra teljesen új, zárt vízen tapasztalom meg, ahová hosszú évek után sikerült bejutnom. Ráadásul egy kis plusz pénzért már télen is horgászhatok, nem kell áprilisig várni, így a lehetőségek széles tárháza nyílt ki előttem.

Már kapható a Pontyvilág januári száma!Elliott Gray

Fordított kombi rig - süllyedő csalikhoz


Már kapható a Pontyvilág januári száma!

Amikor elkezdtem használni, még messze nem volt ilyen népszerű a csuklós merevelőkének ez a változata. Manapság viszont már a pop-upok legáltalánosabb felkínálási módja, és én piszok gyakran választom.

Ezúttal a süllyedő bojlikhoz való megoldást mutatom be, ami nem csak kevésbé ismert, de iszonyú hatékony is.

Már kapható a Pontyvilág januári száma!

2007-ben kísérleteztem először a csuklós merevelőke napjainkban oly ismert formájával, és nem lepett meg a sikere egyáltalán. Nem volt szerelék, melynek úgy tartott volna a horga, mint ennek, tökéletesen állt be és szelektálta a nagyokat is – akárcsak idősebb testvére, a hagyományos, Terry Hearn-féle merev előke.

Már kapható a Pontyvilág januári száma!Pataki Gergely
Irány az isaszegi Park-tó!

Már kapható a Pontyvilág januári száma!

Vízbemutató sorozatunk az újesztendő első számában egy izgalmas nagypontyos helyszínre, méghozzá a Park Horgászegyesület kezelésében lévő vízterületre látogat el. A régmúltban működő tőzegbánya területét a kitermelés befejezése után rekultiválták, majd a Rákos-patak felduzzasztásával megszületett a 9,7 hektáros vízátfolyásos rendszerű tó.

Már kapható a Pontyvilág januári száma!

Az egykori Pallas Lapkiadó vállalat 1967-ben kezdte meg a víz horgászati hasznosítását, amely 1995-ig tartott, ekkor vette át a Park Horgászegyesület – de a tulajdonjog továbbra is a magyar államé.

Mielőtt a patak elérné a fővárost, 11 tavon folyik keresztül, kilencedikként a Park-tavon, melynek vízutánpótlásáról ezen felül négy forrás is gondoskodik.
Szólj hozzá:
Szakírónk
A pikkelyek alatt található halbőr két rétegből áll. Az egyik a hámréteg, mely tartalmazza azokat az apró nyálkasejteket, melyek a halnyálkát termelik és a bőr felszínére juttatják (ez a nyálka egyrészt védi a halat a kórokozóktól, másrészt sikamlóssá teszi a testét). A másik az irharéteg, mely vérerekkel, színsejtekkel és idegsejtekkel teli kötőszöveti rostokból áll.