Boddeni csukák nagy gumihallal
Ha kell egy kis energia
A harcsahorgászok körében már ismert és elterjedt a Lukácsi Béla és Kovács Adrián nevével fémjelzett ET Spin Blade botcsalád. 80-120gr-os dobósúlyával tekintélyt parancsoló pálcáról van szó. Néhány éve magam is rendelkezek eggyel, csakhogy merőben másra használom, mint amire eredendően ki lett találva...
ET Spin Blade pálca
„Penge” a süllők ellen
A cím talán elsőre félreérthető, de nem, nem a filézőkésekről lesz szó. „Gyors, gerinces, de érzékeny bot az igazi gumizni, Petikém.” Annak idején ezt mondogatta nekem mindig Vass Endre barátom, és változatlanul ez a véleménye a mai napig is...
Goldstar Boilie 330 Duo szett - próbatétel
Nosztalgia peca, kontra visító kapásjelző
Réges régen, de nem egy messzi galaxisban, amikor még a csattogós lepkét tologattam, édesapámmal egyszerű fenekezős módszerrel űztük a halakat. Kétrészes üvegbotok, ezer éves orsók. Kevés halat fogtunk, de annak is tudtunk örülni. Ezek az emlékek éledtek kicsit fel bennem, miközben az EnergoTeam palettáján található Goldstar Boilie 330 Duo szettet tettem próbára...
Energofriss termékbemutató
Fény az éjszakában!
A horgászok egy szűkebb táboránál nem áll meg az élet, ha eljön az éjszaka. Sokan ekkor is kitartóan kergetik a halakat, legyen szó ragadozó, vagy éppen békéshalas pecásról. Mi emberek viszont nem rendelkezünk olyan szempárral, mint például a süllők, ergo természetünknél fogva nem látunk, ha leszáll az éj...
Maver gumizott feederkosár töltőformával
Egyről Mindent!
Nemrégen volt szerencsém egy Maver feeder system bottal találkozni (ami, ha emlékszünk minimum három bot egyben). Már akkor is az volt a benyomásom, hogy ezek az angolok (az angol Maver termékeiről beszélünk) valamit nagyon tudnak, ha a finomszerelékes pecáról van szó.
Colmic ONE PLUS versenyláda
Az olasz meló!
Űrállomássá alakítható hatlábú vízparti fotel, szabadalmaztatott ülőpárnával, kedvező áron eladó – származási hely: olasz csizma.
Partról és csónakból műcsalikkal
Multizás modern felfogásban
Bár a fejlett horgászkultúrával rendelkező országokban igen elterjedt a multis felszerelés használata a pergetéshez, hazánkban való népszerűségük egyelőre mérsékelt. Ennek oka részben az eltérő horgászszokásokban keresendőek, de hozzá kell tenni azt is, hogy a közelmúltig az itthon elérhető multis felszerelések palettája sem tette lehetővé a válogatást.
Shimano Technium XT-B 1300 Power Pole
Valóban nagyhalas rakós
Már egy éve múlt, hogy alkalmunk nyílt tesztelni a Shimano XT-A rakósbotot, mely képességeivel nem okozott csalódást. Most a nagytestvér bemutatására kerül sor, az XT-B 1300-ra, ami hosszabb távú nyúzásnak van alávetve. Elöljáróban röviden csak annyit, hogy aki igazán nagyhalas botot keres, amit nem sajnál terhelni, az nem fog ebben a botban sem csalódni.
Shimano Vengeance Power Match 390 és Shimano Exage 3000SRB
Hazai hobbypecásoknak
Nyomy barátomról köztudomású, hogy szereti az egyszerű, jó megoldásokat. Számára egyszerű és jó megoldás, ha velem jön horgászni, legalábbis ezt szokta mondani. Akkor csak oda kell menni, jól érezzük magunkat, halat is fogunk. Az egész nap, úgy ahogy van, sikeresnek minősíthető. Ha mindezt összepárosítjuk azzal, hogy kipróbálhat közben valami olyant, ami igazán az ő kezébe való, az csak hab a tortán.
Shimano Vengeance Monster 300XH és Baitrunner DL 6000RA
Édes bosszú
Egy horgászbotnak én biztosan nem merném a „bosszú” nevet, akkor sem, ha erre igencsak rászolgál. Ezen kívül minden más elnyerte a tetszésemet a Shimano Vengeance Monster 300XH és az e havi kombóban hozzá társított Baitrunner DL 6000RA párosban. Az elmúlt hónapban egy hosszabb, távdobásra termett bot járt az orsóhoz, ám ezzel a rövidebb, mokány jószággal is lehet mit kezdeni. Például nehéz terepen alkalmas úszós csukázásra, fenekező botnak harcsázásra vagy akár nehéz pergetésre. Vagy ahogyan én tettem, vihetjük a nádasba csónakból pontyozni.
Shimano Vengeance Power Feeder és Alivio 4000 RB
Nekünk készült
Feederezek, mert ezt szeretem. Feederezek, mert ebben az igazán sokoldalú technikában találtam meg a számomra kedveset. Feederezek, mert a kishal és a nagyhal is egyaránt megfogható így. Feederezek, mert most itt van hozzá egy univerzális kombó.
Shimano Catana BX TE 3-500 GT és Shimano Catana 2500RA
Kapóra jött kombó
Szabi hetek óta zaklat, hogy a Nagy-Dunára szeretne menni, horgászni. Vigyem el, mutassam meg, hogyan lehet ott halat fogni, hogy is működik ez. Mivel az egy eléggé „nehéz” víz, tudni kell, miként kell megközelíteni, miként kell megpróbálni halat fogni rajta.
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »
A harcsázáshoz otthon tartott piócákat amennyiben rendszeresen csirkemáj darabokkal etetjük rövid időn belül jelentős testtömeg növekedést érhetünk el.