Colmic ONE PLUS versenyláda
Az olasz meló!
Űrállomássá alakítható hatlábú vízparti fotel, szabadalmaztatott ülőpárnával, kedvező áron eladó – származási hely: olasz csizma.
Partról és csónakból műcsalikkal
Multizás modern felfogásban
Bár a fejlett horgászkultúrával rendelkező országokban igen elterjedt a multis felszerelés használata a pergetéshez, hazánkban való népszerűségük egyelőre mérsékelt. Ennek oka részben az eltérő horgászszokásokban keresendőek, de hozzá kell tenni azt is, hogy a közelmúltig az itthon elérhető multis felszerelések palettája sem tette lehetővé a válogatást.
Shimano Technium XT-B 1300 Power Pole
Valóban nagyhalas rakós
Már egy éve múlt, hogy alkalmunk nyílt tesztelni a Shimano XT-A rakósbotot, mely képességeivel nem okozott csalódást. Most a nagytestvér bemutatására kerül sor, az XT-B 1300-ra, ami hosszabb távú nyúzásnak van alávetve. Elöljáróban röviden csak annyit, hogy aki igazán nagyhalas botot keres, amit nem sajnál terhelni, az nem fog ebben a botban sem csalódni.
Shimano Vengeance Power Match 390 és Shimano Exage 3000SRB
Hazai hobbypecásoknak
Nyomy barátomról köztudomású, hogy szereti az egyszerű, jó megoldásokat. Számára egyszerű és jó megoldás, ha velem jön horgászni, legalábbis ezt szokta mondani. Akkor csak oda kell menni, jól érezzük magunkat, halat is fogunk. Az egész nap, úgy ahogy van, sikeresnek minősíthető. Ha mindezt összepárosítjuk azzal, hogy kipróbálhat közben valami olyant, ami igazán az ő kezébe való, az csak hab a tortán.
Shimano Vengeance Monster 300XH és Baitrunner DL 6000RA
Édes bosszú
Egy horgászbotnak én biztosan nem merném a „bosszú” nevet, akkor sem, ha erre igencsak rászolgál. Ezen kívül minden más elnyerte a tetszésemet a Shimano Vengeance Monster 300XH és az e havi kombóban hozzá társított Baitrunner DL 6000RA párosban. Az elmúlt hónapban egy hosszabb, távdobásra termett bot járt az orsóhoz, ám ezzel a rövidebb, mokány jószággal is lehet mit kezdeni. Például nehéz terepen alkalmas úszós csukázásra, fenekező botnak harcsázásra vagy akár nehéz pergetésre. Vagy ahogyan én tettem, vihetjük a nádasba csónakból pontyozni.
Shimano Vengeance Power Feeder és Alivio 4000 RB
Nekünk készült
Feederezek, mert ezt szeretem. Feederezek, mert ebben az igazán sokoldalú technikában találtam meg a számomra kedveset. Feederezek, mert a kishal és a nagyhal is egyaránt megfogható így. Feederezek, mert most itt van hozzá egy univerzális kombó.
Shimano Catana BX TE 3-500 GT és Shimano Catana 2500RA
Kapóra jött kombó
Szabi hetek óta zaklat, hogy a Nagy-Dunára szeretne menni, horgászni. Vigyem el, mutassam meg, hogyan lehet ott halat fogni, hogy is működik ez. Mivel az egy eléggé „nehéz” víz, tudni kell, miként kell megközelíteni, miként kell megpróbálni halat fogni rajta.
Shimano Nexave BX 270 XH Game Type és Spheros 4000 FB
Egy erős választás
Kevés olyan erőteljes pergető bottal találkoztam még, mint a harcsázásra ajánlott Shimano Nexave BX 270 XH Game Type. Erőteljes, vagy inkább kimondom, erős ez a szép küllemű pergető bot.
Vengeance Specimen - Baitrunner DL10000 és Alivio Specimen - Baitrunner ST6000
Párban szép az élet: két új bőr
Sokan vagyunk úgy egy termékkel, hogy megvétel előtt szeretnénk kipróbálni. Ennél már csak az a jobb ha, akár egyszerre több ilyen, jelen esetben két bojlis kombót tudunk tesztelni. Legutóbb ilyenhez volt szerencsém.
Shimano Alivio BX 12’ és Baitrunner ST 10000RA
Óriásnak törpe, törpének óriás
Ki hallott már ilyenről, bojlis zsebpeca? Igen! Ennél a két szónál rövidebben nem is tudnám jellemezni. Kicsi szállítási mérete ellenére tud mindent, mint a nagyok. Lássuk a részleteket…
Shimano Catana Tele Trout BX TR 8GT és Shimano Super 3000S GTM-RB
Sliderezés trout bottal
Miközben a slider témakört boncolgattuk, szóba került, hogy a pontos, gubancmentes dobások kivitelezéséhez merev, kemény botra van szükség. Ehhez kaptam segítséget a Rapala-Eurohold Zrt-től, tesztelésre, kipróbálásra elvihettem egy Shimano Catana Tele Trout botot 450-es hosszban.
Önkéntes Beast Master teszt
Kölcsön rakós visszajár
Március közepe óta Gyuri elégedett tulajdonosa egy Shimano Beast Master X-TB Pro rakósnak. Ez nem egy olyan bot, amit a megjelenő akciók miatt ajnározni kellene, egy önkéntes teszt erejéig mégis kölcsön kértem. Kíváncsi voltam, hogy a saját all-round botomhoz képest a Beast Master mire képes. Vajon mennyire igaz az a sok szép dolog, amit a katalógusban írnak róla?
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »
Mivel a halak szájában nyelv helyett csak egy nyelvcsonk található, csak nagyon kevés ízlelőbimbó helyezkedik el. Ezzel szemben bizonyos halfajoknál az ízek észlelésére a bajuszszálakon található számos receptor felel. Ilyen például a ponty is, melynek bajuszszálai mellett a hasán is találhatók ízlelőbimbók. A legtöbb hal így a ponty is, különbséget tud tenni a sós, édes, savanyú és keserű ízek között.