Shimano Hyperloop BX Heavy Feeder és Seido 3000SRA
Gondoltad volna?
Sokan nem is tudják, hogy mekkora fejlesztő munka van egy-egy új bot legyártása előtt. Technikusok, mérnökök és fejlesztők összehangolt munkájának egy gyümölcsét szeretném most bemutatni.
Shimano Catana BX Medium Feeder és Catana 4000RA
Megtalálta a zsák a foltját
Nem egy esetben fordult már elő az akciós házasításoknál, hogy az ifjú pár tagjai passzoltak ugyan egymáshoz, de létezett volna jobb megoldás. Jelen kombó esetében a Shimano Catana BX Feeder Medium, a Catana 4000RA, 0,18-as Technium főzsinór és a 0,16-os Ultegra előkénél viszont teljes az összhang. A tesztelt felszerelés azonban nem csak harmonikus és szép, de remekül használható, univerzális párost alkot.
Shimano Alivio BX Medium Feeder éa Alivio 3000 SRB
Alivio a négyzeten
Ha megengeditek, elmesélek egy rövid történetet. Egy történetet arról, hogy nem mindig jön össze az, amit szeretnénk. Néha jobb dolgok is történhetnek velünk, mint amit vártunk.
Shimano Alivio AX GT3-500 és Hyperloop RB
Havas-jeges bolós kombó
Horgászni akarsz menni? - kérdezte összeráncolt szemöldökkel a párom. A válaszom egy határozott igen volt. Szeretnék menni, mert messze még a tavasz, meg kaptam egy botot, ami szeretnék kipróbálni. Tehát pár gyors telefon után már száguldottam is a szakadó hóesésben a vízpart felé.
Shimano Speed Master Multi Winkle Picker 240-270 és Seido RA2500
A varázspálca és társa
Amint enged a tél szorítása, máris ott kering a horgászok fejében, vajon mikor lesz a 2009-es év első horgászata? Ha kötelező procedúrán, az engedély kiváltásán túl vagyunk, elkezdhetjük tervezni, hogy hova - és ami a legfontosabb -, milyen felszereléssel menjünk horgászni.
Shimano Catana 420FA és Exage 3000MHSRA
Botcsinálta tesztem
Zordra fordult az idő, de naptáramat lapozgava nem lehetek elégedetlen. A közelmúlt rövidnadrágos horgászatait ajándéknak tekintem, amolyan bónusznak a mozgalmas évad után. A rablóhalasok persze dörzsölhetik a kezüket, ők most élnek igazán, míg nekem néhány órás didergés a sorsom, ha ki akarok erőltetni egy pontykapást. De hát kinek a pap, kinek meg a neje.
Shimano Beast Master AX Pilk 300 és Shimano Technium 4000 FB
Komoly harcokban sem vallanak szégyent
Ha van erős bot család, akkor a Shimano Beast Master biztosan annak tekinthető. A pergető széria egyik legerősebb darabja a Pilk 300, amelynek dobósúlya 150 grammig kalibrált. Ezt a gerinces, erős botot, nagy halak reményében, az új Shimano Technium 4000-es orsóval használhattam együtt. Az orsóra az Aspire fonott zsinórból 0,25-ös méret került, így szinte extra erősnek tekinthettem az összeállítást.
Shimano Catana 300 H és Shimano Spheros 4000 FB
Kézbe simuló munkások
Nagyon régi ismerősöm a Shimano Catana pergető bot. Lassan tíz éve vásároltam magamnak az első darabot. A nyáron pedig egy új volt a kezemben, olyan, amilyet most a napokban ismételten használatba vehettem. Shimano Spheros 4000 FB orsóval felszerelve, új műcsalikkal, zsinórral kiegészítve vált kompletté a most tesztelendő Catana 300 H pergetőbot.
Beast Master AX Feeder 9-11 Multi Light Medium és Eurohold Sector SBR 435
Egy kicsit azért a méret is számít
Íme egy újabb finomszerelékes szett, amellyel tulajdonosa nem kapja meg a távolságot, mint üveggolyót, cserébe viszont kaphat élvezetes fárasztásokat és olykor felszerelését méltató pillantásokat. A változtatható hosszúságú Shimano feeder és a hozzá társított nyeletőfékes Eurohold orsó, egy több célra alkalmas és nem mellékesen szép párost alkot.
Shimano Force Master 12’ Long Range és Eurohold STR 660
Csobbanás a távolban…
Nemrégiben sétáltam egy hatalmas tó partján. Csodálkozva bámultam a tó közepén a nyüzsgő életet. Hatalmas csobbanások törték meg a tükörsima vizet. A halak megfogása azonban csak ábránd maradt, egészen addig, amíg kezembe nem került a következő teszt páros…
Eurohold BLUE CRYSTAL TELE-FEEDER 3,60 és Shimano SEIDO 4000RA
Feederrel a hirtelen őszbe fordult időben
Az ősz kétségtelenül a pontyhorgászok igazi évszaka, bár nyáron is jól foghatóak pikkelyes barátaink, mégis most kell útra kelni és cserkészni. Ilyenkor a fogások száma megnövekszik, most kerülnek lencsevégre a kapitális halak.
Grapho Devil Picker Medium és Shimano Seido 2500RA
Ez az ördög nem alszik...
Az Eurohold a Champion után a Grapho Devil szériával igyekszik a horgászok kegyeit elnyerni. E havi tesztalanyom a Grapho Devil Picker 3 m Medium bot és a Shimano Seido 2500RA orsó párosa volt. Évek óta nagy megelégedettséggel használom a Champion picker-t, így joggal voltam kíváncsi arra, hogy a Grapho Devil minősége milyen irányban is változott. A választ a címből talán nem nehéz kitalálni.
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »
A compó pikkelyeinek zselatintartalma olyan magas, hogy akár pucolás nélkül is bedobható a halászlébe, a hő hatására azok feloldódnak és még karakteresebbé, kihűlés után pedig kocsonyássá teszik a levest (lsd. Halkocsonya).