Vengeance Specimen - Baitrunner DL10000 és Alivio Specimen - Baitrunner ST6000
Párban szép az élet: két új bőr
Sokan vagyunk úgy egy termékkel, hogy megvétel előtt szeretnénk kipróbálni. Ennél már csak az a jobb ha, akár egyszerre több ilyen, jelen esetben két bojlis kombót tudunk tesztelni. Legutóbb ilyenhez volt szerencsém.
Shimano Alivio BX 12’ és Baitrunner ST 10000RA
Óriásnak törpe, törpének óriás
Ki hallott már ilyenről, bojlis zsebpeca? Igen! Ennél a két szónál rövidebben nem is tudnám jellemezni. Kicsi szállítási mérete ellenére tud mindent, mint a nagyok. Lássuk a részleteket…
Shimano Catana Tele Trout BX TR 8GT és Shimano Super 3000S GTM-RB
Sliderezés trout bottal
Miközben a slider témakört boncolgattuk, szóba került, hogy a pontos, gubancmentes dobások kivitelezéséhez merev, kemény botra van szükség. Ehhez kaptam segítséget a Rapala-Eurohold Zrt-től, tesztelésre, kipróbálásra elvihettem egy Shimano Catana Tele Trout botot 450-es hosszban.
Önkéntes Beast Master teszt
Kölcsön rakós visszajár
Március közepe óta Gyuri elégedett tulajdonosa egy Shimano Beast Master X-TB Pro rakósnak. Ez nem egy olyan bot, amit a megjelenő akciók miatt ajnározni kellene, egy önkéntes teszt erejéig mégis kölcsön kértem. Kíváncsi voltam, hogy a saját all-round botomhoz képest a Beast Master mire képes. Vajon mennyire igaz az a sok szép dolog, amit a katalógusban írnak róla?
Shimano Hyperloop BX Heavy Feeder és Seido 3000SRA
Gondoltad volna?
Sokan nem is tudják, hogy mekkora fejlesztő munka van egy-egy új bot legyártása előtt. Technikusok, mérnökök és fejlesztők összehangolt munkájának egy gyümölcsét szeretném most bemutatni.
Shimano Catana BX Medium Feeder és Catana 4000RA
Megtalálta a zsák a foltját
Nem egy esetben fordult már elő az akciós házasításoknál, hogy az ifjú pár tagjai passzoltak ugyan egymáshoz, de létezett volna jobb megoldás. Jelen kombó esetében a Shimano Catana BX Feeder Medium, a Catana 4000RA, 0,18-as Technium főzsinór és a 0,16-os Ultegra előkénél viszont teljes az összhang. A tesztelt felszerelés azonban nem csak harmonikus és szép, de remekül használható, univerzális párost alkot.
Shimano Alivio BX Medium Feeder éa Alivio 3000 SRB
Alivio a négyzeten
Ha megengeditek, elmesélek egy rövid történetet. Egy történetet arról, hogy nem mindig jön össze az, amit szeretnénk. Néha jobb dolgok is történhetnek velünk, mint amit vártunk.
Shimano Alivio AX GT3-500 és Hyperloop RB
Havas-jeges bolós kombó
Horgászni akarsz menni? - kérdezte összeráncolt szemöldökkel a párom. A válaszom egy határozott igen volt. Szeretnék menni, mert messze még a tavasz, meg kaptam egy botot, ami szeretnék kipróbálni. Tehát pár gyors telefon után már száguldottam is a szakadó hóesésben a vízpart felé.
Shimano Speed Master Multi Winkle Picker 240-270 és Seido RA2500
A varázspálca és társa
Amint enged a tél szorítása, máris ott kering a horgászok fejében, vajon mikor lesz a 2009-es év első horgászata? Ha kötelező procedúrán, az engedély kiváltásán túl vagyunk, elkezdhetjük tervezni, hogy hova - és ami a legfontosabb -, milyen felszereléssel menjünk horgászni.
Shimano Catana 420FA és Exage 3000MHSRA
Botcsinálta tesztem
Zordra fordult az idő, de naptáramat lapozgava nem lehetek elégedetlen. A közelmúlt rövidnadrágos horgászatait ajándéknak tekintem, amolyan bónusznak a mozgalmas évad után. A rablóhalasok persze dörzsölhetik a kezüket, ők most élnek igazán, míg nekem néhány órás didergés a sorsom, ha ki akarok erőltetni egy pontykapást. De hát kinek a pap, kinek meg a neje.
Shimano Beast Master AX Pilk 300 és Shimano Technium 4000 FB
Komoly harcokban sem vallanak szégyent
Ha van erős bot család, akkor a Shimano Beast Master biztosan annak tekinthető. A pergető széria egyik legerősebb darabja a Pilk 300, amelynek dobósúlya 150 grammig kalibrált. Ezt a gerinces, erős botot, nagy halak reményében, az új Shimano Technium 4000-es orsóval használhattam együtt. Az orsóra az Aspire fonott zsinórból 0,25-ös méret került, így szinte extra erősnek tekinthettem az összeállítást.
Shimano Catana 300 H és Shimano Spheros 4000 FB
Kézbe simuló munkások
Nagyon régi ismerősöm a Shimano Catana pergető bot. Lassan tíz éve vásároltam magamnak az első darabot. A nyáron pedig egy új volt a kezemben, olyan, amilyet most a napokban ismételten használatba vehettem. Shimano Spheros 4000 FB orsóval felszerelve, új műcsalikkal, zsinórral kiegészítve vált kompletté a most tesztelendő Catana 300 H pergetőbot.
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »
A jól bevált harcsázó technika a kuttyogatás ősi magyar horgászmódszer!