Eurohold Grapho Devil Match és Shimano EXAGE 3000 MHS RA
Front előttem, front mögöttem…
A halak viselkedésére, táplálkozására nagy hatással van a légnyomásváltozás, vagyis a frontok mozgása. A pontyok, a keszegek és minden hal érzi, hamarosan ínséges időszak következik, pontosan úgy, mint minden évben ekkortájt. Ezt a lehetőséget kihasználva, a hibrid összeállítást, most két markáns front között teszteltem.
Diaflash EX 300XH és Technium 4000FB
Az okos erőgépek
Kíváncsian vártam az első kombómat, amiről csak annyit tudtam előre, hogy pergető felszerelés lesz. Némi aggodalom is vegyült a várakozásba, mert augusztus derekán jártunk, a Tisza pedig épp ekkor állt vissza normál vízszintjére egy nagy áradás után. Félelmem annak szólt, hogy az alig egy hét, ami a rendelkezésemre állt, vajon elég-e, hogy a felszelést a neki megfelelő hallal teszteljem. A puding próbája az evés, így a következő néhány horgászatra már az új bot is elkísért.
Shimano Aerocast 300XH és Twinpower 4000FB
Az igényes páros
Gyakran okozott örömöt ez a feladat, a különféle horgászfelszerelések, botok, orsók éles helyzetben való tesztelése. Az öröm kettős, amikor kitűnő minőségű termékkel hoz össze a „munka”, mert erről nem csak beszámolni hálás feladat, hanem maga a horgászat is nagyszerű élménnyé válik.
A Fresh Squid bojlicsaláddal Pölöskén
Sodrófás hóember
Nyáron a kánikulai melegre való tekintettel nem nagyon szeretem a hosszabb túrákat, inkább rövidebb pár éjszakás horgászatok híve vagyok. Ezeket is inkább úgy próbálom időzíteni, figyelve az időjárás előrejelzéseket, hogy a hidegfront beköszönése előtt vagy megérkezésekor legyek a kiszemelt vízterületen bízva az ilyenkor jobban táplálkozó pontyok kapásaiban. Legutolsó horgászatomat megelőző héten már az interneten és az időjárás jelentésekben is egy esetlegesen érkező hidegfrontról lehetett hallani, úgyhogy pontyhorgászatra adtam a fejemet.
Shimano Catana 300 H és Catana 4000 FA orsó
Penge páros
 A Shimano Catana szériából jelentős ideje ismerem a pergető botokat. A közkedvelt botok születésük óta megtartották meghatározó tulajdonságaikat, miközben időnként megújulva, küllemükben szépülve vannak jelen ma is. Fekete, bordó színezése, gyűrűzése, biztos sokunknak régről ismerős, de az orsórögzítés, a markolat kialakítás és egyéb szépítő apróságok miatt látjuk, újul a régi barátunk. Shimano Catana 4000 FA orsóval szerelhettem fel a pergető pálcát, és így készítettem össze a felszerelést egy hosszabb, folyóvízi kirándulásra is. Azt, hogy strapabíró pergető összeállítást kaptam, ránézésre is érzékeltem, de a csónakos utazásunk előtt, a fotózás ürügyén azért ki is próbáltam a Catanákat.
Shimano Catana BX TE snecizősor
Katonás legények
Mikor megkaptam az e havi kombót, nagyon megörültem, hiszen köztudott, hogy a rövid spiccbotozás a kedvenceim közé tartozik. Viszont mikor kezembe kaptam a felszerelést, és megláttam, hogy mennyi mindenről kell írnom, akkor kicsit megijedtem. Majd úgy döntöttem, hogy szépen sorba veszem, hogy milyen eszközöket is kaptam.
Shimano Technium XTA Competition 1300 és Beast Master merítőszák fej
A hálás mindenes
Már több mint egy éve, hogy nagy hévvel vetettük bele magunkat mindenféle Shimano felszerelés tesztelésébe és bemutatásába. Ennyi idő kellett, hogy kezembe kaparinthassam végre az első rakósbotot, amelynek próbájába igen csak kíváncsian vágtam bele. A Shimano Technium XTA Competition 1300 árát és tulajdonságait tekintve első hallásra az alsóbb kategóriába soroltam, majd jöttek szép sorban a meglepetések.
Shimano Hyperloop AX Match 390FA és Seido 2500FA
Kombóval az éles edzésen
Szerkesztőségünkben, mint minden jól szervezett helyen, mindíg igyekszünk előre felosztani, összehangolni a havi feladatokat. Milyen fő vonalon mozogjunk. Ne keresztezzük, inkább támogassuk meg egymás témáit. Mindeközben valahogy úgy alakult, hogy hónapok óta nem került rám a sor kombó kipróbálásában. Egyszerűen nem volt olyan felszerelés, amit, hitelt érdemlően tudtam volna tesztelni. Így örömmel vettem a feladatot, kicsit kizökkenni, kezembe venni valami mást, kipróbálni valami újat.
Shimano Hyperloop AX DL 13’ és Alivio XSA10000
Alkonyattól pirkadatig
Kánikulában még az orvosok is tiltják a tűző napon tartózkodást. Ne is tegyük, menjünk inkább egy hűvös esti vagy akár éjszakai horgászatra. Bár sötétben vannak nehézségek, de mindenképp megéri. Ha időben megyünk, akkor lehet akár egy jó szalonnasütéssel, friss puha kenyérrel és lilahagymával indítani, majd tele bendővel várni a kapást. Ettünk, majd teszteltünk…
Shimano Cross The Line Speed Master 2,90 és Biomaster 4000
Mesterek kombója
Igazán jelentős ideje vannak már a kezemben a Shimano Cross The Line szériájába tartozó Speed Master pergető botjai, és a Shimano Biomaster 4000 pergető orsó is. Így együtt az egyik legszerencsésebb pergető összeállításom ez a kombó, mert az elszaladó hónapokban jó néhány nagyobb harcsát sikerült fognom a segítségével.
Shimano X-PTA 270 Heavy 20-50 g és Alivio 3000 SFB
Jól bírták a strapát
A közelmúltban kézbekapott és elsősorban pergető horgászatokra bevetett felszerelést többféle szempontból is tudnám horgásztársaim figyelmébe ajánlani. A Shimano Alivio 3000 SFB orsó tetszetős, kézbe fekvő kis műszer. Hozzá illő, 0,25-ös, monofil zsinórt készítettem elő, így tűntek harmonikusnak az erőviszonyok. 
Shimano Tribal A Specimen 12’ és Super Baitrunner 8000 XTEA
Egy exkluzív páros
Ami az autógyártásban a Porsche az a SHIMANO termékei között a TRIBAL.  Amíg valaki nem fogta kézben ennek a családnak a botjait, az nem tudja miről beszélek. Tökéletes kivitelezés, a legjobb anyagok, egyedi fejlesztések, és még sorolhatnám napestig. A mostani (teszt)horgászatom alkalmával egy exkluzív kombót próbáltam ki, és most leírom a tapasztalatokat…
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »
A süllő (Sander lucioperca) világrekordját Friedrich Kraus tartja 1990-ben fogott 116 cm hosszú, 18,70 kilogrammos zsákmányával. A fogás a Duna ausztriai szakaszán történt.