Beast Master AX Feeder 9-11 Multi Light Medium és Eurohold Sector SBR 435
Egy kicsit azért a méret is számít
Íme egy újabb finomszerelékes szett, amellyel tulajdonosa nem kapja meg a távolságot, mint üveggolyót, cserébe viszont kaphat élvezetes fárasztásokat és olykor felszerelését méltató pillantásokat. A változtatható hosszúságú Shimano feeder és a hozzá társított nyeletőfékes Eurohold orsó, egy több célra alkalmas és nem mellékesen szép párost alkot.
Shimano Force Master 12’ Long Range és Eurohold STR 660
Csobbanás a távolban…
Nemrégiben sétáltam egy hatalmas tó partján. Csodálkozva bámultam a tó közepén a nyüzsgő életet. Hatalmas csobbanások törték meg a tükörsima vizet. A halak megfogása azonban csak ábránd maradt, egészen addig, amíg kezembe nem került a következő teszt páros…
Eurohold BLUE CRYSTAL TELE-FEEDER 3,60 és Shimano SEIDO 4000RA
Feederrel a hirtelen őszbe fordult időben
Az ősz kétségtelenül a pontyhorgászok igazi évszaka, bár nyáron is jól foghatóak pikkelyes barátaink, mégis most kell útra kelni és cserkészni. Ilyenkor a fogások száma megnövekszik, most kerülnek lencsevégre a kapitális halak.
Grapho Devil Picker Medium és Shimano Seido 2500RA
Ez az ördög nem alszik...
Az Eurohold a Champion után a Grapho Devil szériával igyekszik a horgászok kegyeit elnyerni. E havi tesztalanyom a Grapho Devil Picker 3 m Medium bot és a Shimano Seido 2500RA orsó párosa volt. Évek óta nagy megelégedettséggel használom a Champion picker-t, így joggal voltam kíváncsi arra, hogy a Grapho Devil minősége milyen irányban is változott. A választ a címből talán nem nehéz kitalálni.
Eurohold Grapho Devil Match és Shimano EXAGE 3000 MHS RA
Front előttem, front mögöttem…
A halak viselkedésére, táplálkozására nagy hatással van a légnyomásváltozás, vagyis a frontok mozgása. A pontyok, a keszegek és minden hal érzi, hamarosan ínséges időszak következik, pontosan úgy, mint minden évben ekkortájt. Ezt a lehetőséget kihasználva, a hibrid összeállítást, most két markáns front között teszteltem.
Diaflash EX 300XH és Technium 4000FB
Az okos erőgépek
Kíváncsian vártam az első kombómat, amiről csak annyit tudtam előre, hogy pergető felszerelés lesz. Némi aggodalom is vegyült a várakozásba, mert augusztus derekán jártunk, a Tisza pedig épp ekkor állt vissza normál vízszintjére egy nagy áradás után. Félelmem annak szólt, hogy az alig egy hét, ami a rendelkezésemre állt, vajon elég-e, hogy a felszelést a neki megfelelő hallal teszteljem. A puding próbája az evés, így a következő néhány horgászatra már az új bot is elkísért.
Shimano Aerocast 300XH és Twinpower 4000FB
Az igényes páros
Gyakran okozott örömöt ez a feladat, a különféle horgászfelszerelések, botok, orsók éles helyzetben való tesztelése. Az öröm kettős, amikor kitűnő minőségű termékkel hoz össze a „munka”, mert erről nem csak beszámolni hálás feladat, hanem maga a horgászat is nagyszerű élménnyé válik.
A Fresh Squid bojlicsaláddal Pölöskén
Sodrófás hóember
Nyáron a kánikulai melegre való tekintettel nem nagyon szeretem a hosszabb túrákat, inkább rövidebb pár éjszakás horgászatok híve vagyok. Ezeket is inkább úgy próbálom időzíteni, figyelve az időjárás előrejelzéseket, hogy a hidegfront beköszönése előtt vagy megérkezésekor legyek a kiszemelt vízterületen bízva az ilyenkor jobban táplálkozó pontyok kapásaiban. Legutolsó horgászatomat megelőző héten már az interneten és az időjárás jelentésekben is egy esetlegesen érkező hidegfrontról lehetett hallani, úgyhogy pontyhorgászatra adtam a fejemet.
Shimano Catana 300 H és Catana 4000 FA orsó
Penge páros
 A Shimano Catana szériából jelentős ideje ismerem a pergető botokat. A közkedvelt botok születésük óta megtartották meghatározó tulajdonságaikat, miközben időnként megújulva, küllemükben szépülve vannak jelen ma is. Fekete, bordó színezése, gyűrűzése, biztos sokunknak régről ismerős, de az orsórögzítés, a markolat kialakítás és egyéb szépítő apróságok miatt látjuk, újul a régi barátunk. Shimano Catana 4000 FA orsóval szerelhettem fel a pergető pálcát, és így készítettem össze a felszerelést egy hosszabb, folyóvízi kirándulásra is. Azt, hogy strapabíró pergető összeállítást kaptam, ránézésre is érzékeltem, de a csónakos utazásunk előtt, a fotózás ürügyén azért ki is próbáltam a Catanákat.
Shimano Catana BX TE snecizősor
Katonás legények
Mikor megkaptam az e havi kombót, nagyon megörültem, hiszen köztudott, hogy a rövid spiccbotozás a kedvenceim közé tartozik. Viszont mikor kezembe kaptam a felszerelést, és megláttam, hogy mennyi mindenről kell írnom, akkor kicsit megijedtem. Majd úgy döntöttem, hogy szépen sorba veszem, hogy milyen eszközöket is kaptam.
Shimano Technium XTA Competition 1300 és Beast Master merítőszák fej
A hálás mindenes
Már több mint egy éve, hogy nagy hévvel vetettük bele magunkat mindenféle Shimano felszerelés tesztelésébe és bemutatásába. Ennyi idő kellett, hogy kezembe kaparinthassam végre az első rakósbotot, amelynek próbájába igen csak kíváncsian vágtam bele. A Shimano Technium XTA Competition 1300 árát és tulajdonságait tekintve első hallásra az alsóbb kategóriába soroltam, majd jöttek szép sorban a meglepetések.
Shimano Hyperloop AX Match 390FA és Seido 2500FA
Kombóval az éles edzésen
Szerkesztőségünkben, mint minden jól szervezett helyen, mindíg igyekszünk előre felosztani, összehangolni a havi feladatokat. Milyen fő vonalon mozogjunk. Ne keresztezzük, inkább támogassuk meg egymás témáit. Mindeközben valahogy úgy alakult, hogy hónapok óta nem került rám a sor kombó kipróbálásában. Egyszerűen nem volt olyan felszerelés, amit, hitelt érdemlően tudtam volna tesztelni. Így örömmel vettem a feladatot, kicsit kizökkenni, kezembe venni valami mást, kipróbálni valami újat.
« vissza1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »
A vicsege a kecsege és a viza keresztezéséből születő hibrid, melyet az 1970-es években tenyésztettek ki a szarvasi Haltenyésztési Kutató Intézetben.